Podem tornarà a plantejar reformar la llei d'expresidents per a llevar privilegis
Podem tornarà a plantejar reformar la llei d'expresidents per a llevar privilegis EUROPA PRESS

El grup parlamentari Podem en les Corts Valencianes tornarà a plantejar reformar la llei d'expresidents de la Generalitat Valenciana amb l'objectiu que excaps del Consell tinguen menys "privilegis" i hi haja "major transparència" amb el que es fa amb els recursos públics.

Així ho ha indicat la portaveu adjunta de la formació morada, Fabiola Meco, en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics, en la qual ha tornat a demanar a l'expresident Francisco Camps que deixe el seu càrrec en el Consell Jurídic Consultiu (CJC).

Meco ha recordat que la seua formació ja va presentar una iniciativa similar però no va tirar avant, però tornaran a portar aquesta qüestió a les Corts ja que és necessari retallar privilegis als expresidents perquè alguns "no tenen cap lògica" i ha d'haver-hi "major transparència" sobre els recursos dels valencians que es destinen.

"La idea és tornar a plantejar eixa reforma que és crucial i que podria fer que els expresidents condemnats pogueren abandonar els privilegis i hi haguera una norma que els obligara a açò", ha explicat, per a puntualitzar que hi ha "altres eixides" per als excaps del govern valencià que "no necessàriament han de ser el CJC".

"Anem a treballar en eixa línia per a arribar a un acord en aquesta Cambra que parlaria bé de com ens plantegem aquestes qüestions que tenen darrere recursos públics que deixen d'estar aplicats a drets que té la ciutadania", ha subratllat.

Els expresidents de la Generalitat són "un valor"

No obstant açò, el síndic del PSPV, Manolo Mata, ha insistit que els expresidents de la Generalitat són "un valor" que "requereixen que els valencians tinguen en compte el paper que han fet i les condicions que tenen després de ser presidents ja que quasi ningú està en condicions de tornar a la vida laboral perquè és incompatible amb tot".

Ha defés que aporten "molt" al CJC i que està "bé que estiguen dotats d'una minioficina amb dos persones i un conductor", encara que ha lamentat la "mala sort històrica" que la Comunitat Valenciana ha tingut amb els seus exmandataris perquè a excepció de Joan Lerma, ha considerat que "hi ha hagut cada personatge sinistre". No obstant açò, ha subratllat que aquesta qüestió "no pot estar a l'atzar de conceptes metajurídics com pèrdua de confiança o estar imputat".

Consulta aquí más noticias de València.