Comunitat Valenciana

Oltra advoca per crear una identitat valenciana basada en el "patriotisme de la gent" entorn del benestar social

  • La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha defès aquest dimarts que un sistema que garantisca el compliment dels drets socials "pot ser un tret definitori del poble valencià" i pot ajudar a crear "una identitat basada en un patriotisme de la gent" que cohesione la societat entorn d'un model de benestar i protecció del que els valencians "puguen sentir-se orgullosos".
Intervenció de Mónica Oltra en el Fòrum Nova Economia
Intervenció de Mónica Oltra en el Fòrum Nova Economia
EUROPA PRESS
Intervenció de Mónica Oltra en el Fòrum Nova Economia

Així s'ha pronunciat la també consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives en la seua intervenció en el Fòrum Nova Economia, on ha assenyalat que aquesta és "una època on les banderes serveixen per a amagar o retallar drets i la pàtria emmascara a les persones, on la testosterona substitueix el diàleg i els patriotismes èpics substitueixen les identitats cíviques".

Enfront d'aquesta situació, ha continuat, el Consell aposta per la recuperació del sistema públic de protecció social "com a element identitari", al mateix temps que ha reclamat novament una reforma del finançament autonòmic perquè l'actual és "anticonstitucional" en infringir l'article 156 de la Constitució.

Sobre la Carta Magna, Oltra considera que presenta "símptomes inequívocs d'esgotament" i ha advocat per una reforma "en defensa dels interessos del poble valencià", amb un Estat federal amb un sistema "lleial, representatiu i eficient de corresponsabilitat política entre els diferents nivells de govern".

"La Comunitat Valenciana ha de formar part d'aquest debat per a deixar de ser invisible", ha incidit, per a assegurar que ha arribat el moment que la regió siga "part activa dels nous temps que s'aproximen".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento