Comunitat Valenciana

Mestre, Martínez i García Benau es presenten al Rectorat de la UV amb promeses d'"internacionalització" i "canvi"

  • La fins ara vicerectora d'Ordenació Acadèmica, Professorat i Sostenibilitat, Maria Vicenta Mestre, el catedràtic d'Astronomia Vicent Martínez i la catedràtica d'Economia Financera i Comptabilitat María Antonia García Benau han presentat aquest divendres les seues candidatures a les eleccions al Rectorat de la Universitat de València (UV), que se celebraran el pròxim 22 de febrer.

Els tres candidats a substituir Esteban Morcillo, actual rector d'aquesta institució acadèmica, han promès dur a terme un "canvi" en el govern de la universitat i han coincidit a marcar la seua "internalización" com una de les metes a aconseguir en la pròxima legislatura.

Així ho han manifestat Mestre, Martínez i García Benau aquest divendres en atenció als mitjans després de presentar les seues respectives candidatures al Rectorat davant la Junta Electoral de la UV.

El professorat, alumnat i personal d'administració i serveis (PAS) estan cridats a votar en aquests comicis que tindran lloc el 22 de febrer en primera volta, mentre que les urnes es tornaran a obrir el 6 de març en cas que cap dels tres aspirants aconseguisca un percentatge de vot superior al 50 per cent. A més, la campanya electoral arranca dimarts que ve 23 de gener.

La primera candidata a presentar-se davant la Junta Electoral ha sigut la catedràtica de Psicologia Bàsica, Maria Vicenta Mestre, qui ha mostrat la seua voluntat de "continuar treballant" per a aconseguir "canvi, progrés i millorar una universitat que és valenciana i està oberta al món" amb "molta il·lusió" i un projecte "realista i ambiciós".

La també catedràtica de Psicologia Bàsica ha advocat per incrementar la participació en el centre acadèmic, a més de promoure la "millora de la cohesió universitària" i també en "les condicions de treball i possibilitats de futur" del professorat.

Així mateix, ha posat en valor la seua "experiència de gestió": "He treballat per a la UV en els últims anys, l'època més complicada per a les universitats públiques en democràcia".

Per a açò, ha presentat un equip paritari i "molt renovat", integrat per la vicerectora d'Estudis i Política Lingüística, Isabel Vázquez; el de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla; de Cultura i Igualtat, Antonio Ariño; el rector d'Economia, Juan Luis Gandia; de Ciències Socials, Ernest Cano; el de Filologia, Traducció i Comunicació, Carles Padilla, i el catedràtic del departament de Comercialització i Investigació de Mercats Joaquín Aldás.

També formen part d'aquesta candidatura la secretària del departament de Dret Administratiu i Processal, Elena Martínez; el director de la Unitat d'Investigació Mèdica de l'Incliva, Carlos Hermenegildo; la investigadora del grup Biomol (Laboratori d'Investigació en Biomolècules d'Aplicació Agrícola i Terapèutica) del Departament de Genètica de la UV, Dolores Real, i la coordinadora de Práticas de la Facultat de Biologia, Adela Valero.

"UN GRAN COMPROMÍS"

García Benau, per la seua banda, ha recordat que fa huit anys, en unes eleccions a les quals ja va concórrer, va mostrar "un gran compromís amb la universitat, que segueix vigent" i ha assegurat que estarà acompanyada per un equip preparat per a afrontar "tots els reptes" als quals s'enfronta la UV.

També ha proposat aconseguir un "model de qualitat universitària" en el qual prevalga "la innovació, la internalització, una major autonomia i més rendició de comptes" i amb el gran objectiu d'executar un "model de govern diferent".

La catedràtica d'Economia Financera i Comptabilitat ha presentat els documents de la seua candidatura acompanyada del vicerector de Polítiques de Formació i Qualitat Educativa, Ramón López; la catedràtica d'Escola Universitària Trinidad Casasús; el degà de la Facultat de Ciències Biològiques Vicente Roca, i el polític i pensador Antonio García-Trevijano, els qui probablement acaben formant la candidatura de García Benau.

"UN CANVI NECESSARI"

Vicent Martínez ha sigut l'últim dels aspirants a presentar la seua candidatura, que inclou "un programa de tots i per a tots per a un canvi necessari", segons ha explicat.

El catedràtic d'Astronomia ha assenyalat que el seu pas avance "no és cap novetat", atés que ja ha concorregut en aquests comicis, i ha posat en relleu que els resultats obtinguts en l'última ocasió van ser "molt positius", la qual cosa li va fer concloure que la UV "volia un canvi sòlid i positiu".

Entre els seus objectius, aconseguir "la modernització i internacionalització" del centre. Martínez ha criticat el descens de la UV en els rànquings universitaris, una cosa que ha atribuït a una "gestió deficient" i "no només a les retallades". També ha censurat la "precarietat" i el "envelliment" del professorat, que porta a la "baixada de la qualitat de la docència", ha apuntat.

D'altra banda, ha afirmat que les altres dos aspirants són "candidatures continuistes", mentre que la seua representa el "canvi segur i en positiu" i ha agregat que tampoc és una candidatura "improvisada". "Hi ha candidatures que ahir no ho eren", ha comentat.

L'equip que ha acompanyat a Martínez està compost pel degà d'Infermeria, Julio Fernández; el professor de la Unitat Docent de Literatura en Llengua Anglesa, exdirector general de Teatres de la Generalitat i actual director artístic de Sagunt a Escena, Juan Vicente Martínez-Luciano, i les professores de Químiques, Adela Macri, i Economia, Olga Blasco.

DOS DONES CANDIDATES

Qüestionades per la circumstància que siga la primera ocasió en la qual es presenten dos dones a aquestes eleccions i per la possibilitat que una d'elles es convertisca en la primera rectora de la UV, Mestre ha afirmat que "és el moment que les dones donem eixe pas avant", mentre que García Benau, ha valorat que "el paper de la dona en la universitat està molt present i cal mostrar que les dones ens comprometem en la gestió universitària".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento