Comunitat Valenciana

Fira València i els sindicats arriben a un acord sobre l'ERO de l'empresa

  • Inclou 16 acomiadaments, deu prejubilaciones i nou readmesos, després de l'anul·lació del procediment col·lectiu del 2011 per part del TSJCV.
  • De les 16 eixides, set es corresponen amb llocs de treball que actualment no existeixen en la institució firal i els altres 9 són per "ajustos".
  • Un total de 68 van demanar la reincorporació i se'ls va donar d'alta en la Seguretat Social, però 38 d'ells van acabar formalitzant la baixa voluntària.
Fira València
Fira València
J.L.PERALES/FGV
Fira València

Fira València i els sindicats han arribat a un acord sobre l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que inclou 16 acomiadaments, deu prejubilaciones i nou readmesos, després de l'anul·lació del procediment col·lectiu del 2011 per part del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) i que afectava 106 treballadors.

Després d'aquesta decisió de l'alt tribunal, dels 106 treballadors, 68 van demanar la reincorporació en l'entitat i se'ls va donar d'alta en la Seguretat Social. No obstant això, 38 d'ells van acabar formalitzant la baixa voluntària.

L'acord, que s'ha ratificat hui afectarà finalment 26 treballadors, dels quals 16 seran acomiadaments i 10 seran prejubilaciones (dels últims, cinc afectats per l'ERO i els altres cinc són majors de 60 anys).

De les 16 eixides, set es corresponen amb llocs de treball que actualment no existeixen en la institució firal i els altres 9 són per "ajustos", segons han indicat a Europa Press fonts coneixedores del procés.

Quant a les indemnitzacions, per als acomiadats s'ha plantejat 23 dies per any treballat fins a un màxim de 13 mensualitats, mentre que per a les prejubilaciones s'ha acordat pagar entre el 85% i el 95% del seu salari entre els 63 i els 65 anys.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento