Comunitat Valenciana

El futur director del Palau dels Arts cobrarà un màxim de 135.000 euros

  • El salari del nou director artístic es fixarà "en funció del valor de mercat, en comparació d'organitzacions similars".
  • Segons la vicepresidenta, Mónica Oltra, la Conselleria de Cultura vol traure la convocatòria del concurs "com més prompte millor".
  • A partir d'ara, i amb el canvi de l'estatut jurídic, s'aplicaran amb més claredat les recomanacions de separació de les funcions gerencials i artístiques.
Palau de les Arts
Palau de les Arts
GVA
Palau de les Arts

El nou director del Palau de les Arts Reina Sofia de València, que es triarà en un procés de concurs públic, cobrarà un màxim de 135.000 euros, una retribució d'acord "amb el preu del mercat".

Així ho ha anunciat la vicepresidenta i portaveu del Govern valencià, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, que ha acordat autoritzar, de manera excepcional, que les retribucions corresponents a la persona que ocupe la direcció artística de la Fundació Palau de les Arts Reina Sofia superen el límit establit en la vigent Llei de pressupostos de la Generalitat, en compliment del Decret llei 1/2011, de mesures urgents de règim econòmic financer del sector públic empresarial i fundacional.

El decret estableix que les retribucions del personal directiu puguen superar el límit indicat en la Llei de Pressupostos, excepcionalment i per causa justificada i prèvia autorització del Consell.

Per això, el salari anual del nou director artístic del coliseu es fixarà "en funció del valor de mercat, en comparació d'organitzacions similars, amb un límit màxim de 135.000 euros". Cal recordar que aquesta xifra era la que percebia el dimitit intendent dels Arts, Davide Livermore.

L'Executiu valencià recalca que el Palau de les Arts ha desenvolupat "un projecte artístic que l'ha situat entre els principals teatres d'òpera, tant en l'escenari nacional com en l'internacional". Per això, argumenta, "la gestió d'aquest projecte musical de projecció internacional requereix d'un professional que reunisca les capacitats i requisits necessaris per a portar avant esta important tasca i, per tant, les retribucions a percebre han d'estar d'acord amb les exigències del càrrec i han de situar-se en valors de mercat".

Un salari al preu de mercat

Mónica Oltra ha explicat que, pel "volum de treball" que implica el càrrec, el futur responsable de Les Arts seguirà tenint un règim d'incompatibilitats, una de les causes que va impulsar a la dimissió de Livermore. I ha afegit que "per a trobar una persona de projecció internacional d'altres palaus d'òpera" cal fixar un salari al preu de mercat.

El conseller de Cultura, Vicent Marzà, va assegurar després de l'últim patronat de la institució cultural que la retribució que percebrà el director quedaria oberta per a fer-la "comparable al valor de mercat" d'altres espais similars i es negociaria amb la persona triada. Finalment, sí s'establirà una quantia màxima de 135.000 euros.

La vicepresidenta ha recordat que per a seleccionar el director artístic ha d'eixir la convocatòria del concurs i ha assegurat que li consta que la Conselleria de Cultura vol traure-la "com més prompte millor per a cobrir la plaça".

Estatuts

Així mateix, el ple del Consell ha donat llum verd a la modificació dels estatuts de la Fundació, acordada pel Patronat de la Fundació el 13 de desembre.

Amb el canvi s'adecua l'estatut jurídic de la Fundació a la resta d'estatuts jurídics de fundacions i societats de naturalesa semblant. Així mateix, i amb l'objectiu d'aconseguir una major eficàcia de funcionament i gestió, s'aplicaran amb més claredat les recomanacions de separació de les funcions gerencials i artístiques.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento