Comunitat Valenciana

El Govern central mostra la seua disposició a treballar per Parc Sagunt II: "Es pot comptar amb nosaltres"

  • La presidenta de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), Pilar Platero, ha mostrat aquest dijous la seua disposició a treballar en el desenvolupament de la segona fase del parc empresarial Parc Sagunt. "Ja hem començat a treballar i es pot comptar amb nosaltres", ha afirmat.

Així ho ha indicat Platero aquest dijous, després de la firma de l'acord de compra de la nau de Sagunt per part de la Generalitat per 3,7 milions d'euros, on ha destacat la cooperació entre administracions per a tancar aquest acord i per a desenvolupar el parc empresarial Parc Sagunt amb la societat Parc Sagunt S.L, participada al 50% per la Generalitat Valenciana i pel SEPI, a través de SEPIDES.

Al seu juí, l'administració pública "deu servir d'instrument de creixement econòmic, desenvolupament del teixit industrial i de creació d'ocupació". Per açò, ha valorat l'esforç per arrancar Parc Sagunt i ha remarcat que ara cal "anar més enllà i pensar en el futur". "El SEPI va a seguir formant part d'aquest projecte. Ja hem començat a treballar i es pot comptar amb nosaltres", ha remarcat.

Per la seua banda, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, també ha volgut destacar la col·laboració entre administracions i ha assenyalat que, després de l'"èxit" que va suposar desbloquejar Parc Sagunt I, ara s'ha d'avançar en la seua segona fase, "en eixe projecte que ja és una realitat i que va a ser una de les grans zones logístiques del mediterrani", ha asseverat.

PARC SAGUNT

La tasca escomesa en aquest parc empresarial ha permès ja la venda, mitjançant concurs públic, de 26 parcel·les, per un valor de 134,5 milions d'euros, que suposarà la instal·lació d'una vintena d'empreses, amb una inversió induïda de quasi 350 milions d'euros i la creació d'uns 2.000 llocs de treball, ha recordat el SEPI en un comunicat.

A açò haurà de sumar-se l'adjudicació d'altres quatre parcel·les a sengles companyies. Entre les empreses que han mercat sòl en Parc Sagunt figuren, entre unes altres, Mercadona, Zuvamesa, Crown Holding, Jofemesa i València Plataforma Intermodal.

Per a la societat, aquest exemple de col·laboració entre administracions i de suport al desenvolupament regional podrà tindre continuïtat en la materialització de la segona fase d'aquest parc empresarial, Parc Sagunt II, per al desenvolupament del qual existeix "una disposició total" a "estudiar la viabilitat del futur projecte".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento