Comunitat Valenciana

La Generalitat Valenciana compra per 3,7 milions al SEPI la Nau de Sagunt per a usos culturals

  • La Generalitat Valenciana ha comprat a la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) per 3,7 milions -3.018.723 euros en metàl·lic i 774.000 euros mitjançant l'entrega d'una finca a Paterna- la Nau de Tallers de Sagunt, a la qual donarà un ús cultural.
Nau De Tallers De Sagunt
Nau De Tallers De Sagunt
SEPI
Nau De Tallers De Sagunt

L'acord entorn d'aquest edifici, condicionat per a albergar actes culturals, s'ha formalitzat aquest dijous en un acte celebrat en el Palau de la Generalitat al que han assistit el president del Govern valencià, Ximo Puig; la presidenta del SEPI, Pilar Platero; el delegat del Govern a la Comunitat, Juan Carlos Moragues; el conseller d'Educació, Vicent Marzá, així com la secretària autonòmica d'Hisenda, María José Mira i l'alcalde de Sagunt.

Al final de la trobada i en atenció als mitjans de comunicació, Marzà ha valorat "positivament" l'acord aconseguit que permetrà donar un ús cultural a aquest immoble que portava anys parat. A partir d'ara, ha explicat, caldrà fer una important inversió per a adequar l'edifici que es troba en mal estat.

OBRIRÀ "AL MÉS PROMPTE POSSIBLE"

"Hem d'adequar-ho perquè no està en les condicions adequades per a donar-li un ús immediat, i en eixe procés estem. Ja hem començat a redactar els projectes del que seria necessari i les inversions que hem de fer perquè puga tornar a obrir al més prompte possible", ha explicat el conseller, que ha eludit donar terminis concrets.

Ha destacat que la nau té un gran valor patrimonial i ha explicat que la intenció és que tinga una ús cultural perquè puga albergar espectacles, però que també siga un espai que s'òbriga al públic i puga ser visitat per la ciutadania.

Per la seua banda, el cap del Consell ha mostrat la seua "satisfacció" per arribar al final d'un procés que portava anys "embossat" i que li haguera agradat que "haguera sigut més senzill". No obstant açò, ha destacat la col·laboració entre administracions per a poder tancar l'acord i ha indicat que amb "voluntat i capacitat de posar per damunt l'interés general, es pot arribar a acords".

"Hui és un dia de satisfacció pel treball ben fet i esperem que més prompte que tard torne la nau a estar on li correspon perquè va a ser un incentiu molt important a Sagunt", ha emfatitzat.

TREBALL CONJUNT ENTRE ADMINISTRACIONS

En similars termes s'ha pronunciat la presidenta del SEPI, qui ha ressaltat la col·laboració entre administracions. "Quan hi ha un objectiu comú, les administracions hem de treballar conjuntament i de forma coordinada i ací està el resultat. Això és el que s'espera de nosaltres, que arribem a acords", ha destacat.

Una altra mostra d'aquesta cooperació entre el Govern central i l'autonòmic en la Comunitat valenciana, ha recordat, és el desenvolupament del parc empresarial Parc Sagunt, que ha culminat la seua primera fase.

Finalment, l'alcalde de Sagunt, ha destacat que es recupera un espai patrimonial "excepcional" que té moltes possibilitats, després d'una negociació "llarga i complicada". No obstant açò, ha agregat que quan hi ha voluntat política "tot és possible" i els qui es veuen beneficiats són els ciutadans.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento