Podem sol·licita una reunió a Ximo Puig per a abordar la continuïtat de la sala Escalante
Podem sol·licita una reunió a Ximo Puig per a abordar la continuïtat de la sala Escalante TEATRO ESCALANTE

A més, la parlamentària es va reunir ahir amb el diputat de l'Àrea de Patrimoni i Administració General de Diputació, José Ruiz, per a conéixer de primera mà la situació.

"Amb totes les dades i el propòsit de seguir treballant per a trobar alternatives a la desaparició del Teatre del carrer Landerer, he sol·licitat una reunió amb Ximo Puig per a tractar que la Generalitat s'implique i passe a ser part de la solució", ha explicat Pastor, a través d'un comunicat.

Des de la formació morada recorden que la corporació provincial va decidir no renovar el contracte de lloguer que, perllongat durant quatre dècades, ha mantingut fins al passat 31 de desembre amb el Patronat de la Joventut Obrera, propietari de l'edifici declarat com no habitable des de 2016. Aquesta entitat pretenia que la rehabilitació de la sala, valorada en uns 6 milions d'euros, fora assumida per la Diputació, extrem al que la institució s'ha negat.

En la reunió, José Ruiz va assegurar que la Llei de Règim Local ha deixat sense funcions en allò referent al Teatre a les diputacions, "però entenem que de no tindre cap competència en aquesta matèria, no existiria un Àrea dedicada a Teatre ni s'exerciria la titularitat d'un espai tan emblemàtic com el Teatre Principal de València", ha manifestat Rosana Pastor després de la trobada.

"Coneixem que la situació és complexa i deriva d'una falta de manteniment per part dels anteriors gestors del PP, agreujada perquè els propietaris de l'immoble no ha donat facilitats, però des de Podem creiem en la importància de donar continuïtat al projecte, vinculant-ho a l'espai en el qual va nàixer i s'ha vingut desenvolupant amb èxit. El projecte Escalante: l'escola i el teatre com a espai d'exhibició per a públic infantil i juvenil, forma part de l'imaginari cultural de diverses generacions d'espectadors i de professionals de les arts escèniques", ha agregat la diputada.

"Per tant -continua- advoquem per obrir totes les vies de diàleg i estendre ponts, implicant també a nous actors com a la Generalitat. Som a temps i el futur de l'Escalante mereix ser una prioritat quan ens referim a un projecte cultural que ha sigut durant anys dinamitzador d'un sector teatral precaritzat i sobretot ha complit una funció imprescindible com a formador de públics".

Consulta aquí más noticias de València.