Comunitat Valenciana

El PSPV demana "il·legalitzar el PP" pels casos de corrupció i que Camps deixe el CJC després de la confessió de Correa

  • La secretaria de Ciutadania del PSPV, Ana Barceló, ha assegurat aquest dimecres que el PP "hauria d'estar il·legalitzat" pels casos de corrupció en els quals està involucrat, al mateix temps que ha demanat a l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps que deixe el Consell Jurídic Consultiu (CJC) perquè "no pot ser que algú que està assenyalat vetle per la legalitat a la Comunitat Valenciana".
Ana Barceló
Ana Barceló
EUROPA PRESS
Ana Barceló

"Està incapacitat políticament i com a jurista i crec que aquesta Comunitat algun dia arribarà a la conclusió que Camps és persona 'non grata'", ha subratllat.

Així ho ha indicat Barceló en una roda de premsa, després que el presumpte 'capitost' de la trama Gürtel Francisco Correa haja reconegut que el PP liderat per l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps va pagar en negre els actes de les campanyes de les eleccions municipals de 2007 i de les generals de 2008 a l'empresa de la xarxa corrupta Orange Market.

En la seua intervenció la també diputada del PSPV en les Corts ha considerat que s'ha d'il·legalitzar el PP pels casos de corrupció en els quals està involucrat. En aquest sentit, ha recordat que en tota Espanya hi ha 126 persones vinculades al partit que estan assegudes en el banc dels acusats en més de 30 causes obertes.

"És impressionant el llistat", ha considerat per a apuntar que el PPCV va enganyar als valencians dient que van fer tot el possible perquè la Comunitat Valenciana estiguera a l'avantguarda, mentre la construïen "sota un sòl de corrupció".

CAMPS ERA "LA BAULA PERDUDA"

Al seu juí, l'escrit de Correa deixa "pràcticament sense defensa" als acusats pel juí pel presumpte finançament il·legal del PP valencià -que arranca dilluns que ve, dia 15 de gener-, i desvetla el paper de Camps en la trama i que era "la baula perduda i la 'X' que tants anys portem buscant". "Camps fins ara ha estat molt apartat del focus, segurament perquè els seus coreligionaris no han volgut implicar-li, però ara qui li posa en el focus és el cap de la trama", ha subratllat.

Per açò, ha remarcat que l'excap del Consell i el PPCV hauran d'explicar "per què es va permetre que la trama s'instal·lara a la Comunitat, per què es van obrir les portes de l'administració autonòmica i es va contribuir amb contractes públics a engreixar i beneficiar a una empresa privada i si el fet que la trama corrupta també reportava avantatges per a poder finançar irregularment en les campanyes electorals" al PP.

D'aquesta manera, ha instat la formació que lidera Isabel Bonig a donar explicacions sobre "el perquè va consistir aquestes pràctiques i com van enganyar als seus votants i als ciutadans de la Comunitat". "No anem a acceptar que Bonig diga que açò és cosa del passat i que no té res a veure amb ells. La realitat és tossuda i aquest passat es fa present i no ens valen les excuses", ha remarcat Barceló.

En aquesta línia, ha insistit que "quan un fa trampes i se salten les regles del joc democràtic", per a concórrer a uns comicis, ha de "donar explicacions a la societat perquè molts votants se senten avergonyits i sufocats de veure l'espectacle i com se'ls va enganyar", ha puntualitzat per a indicar que potser sense eixos diners en B que va rebre el partit els resultats hagueren sigut diferents.

Així mateix, ha destacat que l'escrit de Correa posa de manifest que es van fer "factures falses" i es van cometre delictes contra l'Agència Tributària perquè es va ocultar diners al fisc per part d'un expresident i un partit "que tantes lliçons d'ètica han donat a aquesta Comunitat", ha lamentat.

Per a Barceló, Camps no ha sigut "maltractat" com a persona perquè les crítiques són cap a la seua gestió i la de la cúpula de la formació quan ell estava com a màxim dirigent. "Del que es tracta és que aquesta Comunitat no passe pàgina sense saber qui són els responsables de la corrupció a la Comunitat perquè han fet un dany irreparable a l'ètica política i a moltes empreses que no es podien presentar en lliure concurrència als concursos".

A més, ha animat l'expresident al fet que si se sent atacat "isca" i explique què ha passat. "Se li assenyala perquè és impossible que no sabera el que estava passant. Nosaltres no som un tribunal, però hem de denunciar l'ocorregut", ha defès la socialista.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento