Comunitat Valenciana

Puig després de confessar Correa: "Esperem assumpció de responsabilitats polítiques"

  • El cap del Consell considera que "l'actual PPCV és el vell PPCV, són els mateixos amb alguns actors en la banqueta".
  • "És evident que hi ha més que proves acumulades que va haver-hi un finançament il·legal" i "finalment serà la justícia qui ho determinarà", assenyala el president.
  • Correa ha reconegut que el PP va pagar en negre els actes de les campanyes de les eleccions municipals de 2007 i de les generals de 2008 a Orange Market.
Ximo Puig
Ximo Puig
EUROPA PRESS
Ximo Puig

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha afirmat aquest dimecres que "hi ha evidències més que acumulades que hi ha hagut finançament il·legal del PP i que s'han guanyat les eleccions en moments determinats fent trampes", per la qual cosa ha demanat, més enllà del procés judicial, "que alguna vegada hi haja assumpció de responsabilitats polítiques, perquè l'actual PPCV és el vell PPCV".

Així s'ha pronunciat el cap del Consell en una roda de premsa en ser preguntat per la confessió de Francisco Correa, el considerat presumpte capitost de la trama Gürtel, qui ha reconegut que el PP liderat per Camps va pagar en negre els actes de les campanyes de les eleccions municipals de 2007 i de les generals de 2008 a Orange Market.

Sobre aquest tema, Puig ha indicat que sempre defén la presumpció d'innocència però "és evident que hi ha més que proves acumulades que va haver-hi un finançament il·legal" i "finalment serà la justícia qui ho determinarà".

En tot cas, ha assegurat que li pareix "lamentable" i que li agradaria "passar pàgina a aquesta qüestió", encara que això requereix d'una banda "una contestació de caràcter jurídic, que està ja canalitzada", i l'assumpció de responsabilitats polítiques per una altra.

"L'actual PPCV és el vell PPCV, són els mateixos amb alguns actors en la banqueta, però la resta, la qual cosa és el background polític, la formació encara no ha pres cap decisió rellevant quant a l'assumpció de responsabilitats polítiques", ha lamentat.

Puig ha recalcat que "han fet molt de mal a la reputació de la Comunitat Valenciana" i li preocupa que davant eixe dany "no es tinga la valentia i el coratge d'assumir la responsabilitat política corresponent".

Preguntat sobre si eixes responsabilitats inclourien que l'expresident Francisco Camps abandone el Consell Jurídic Consultiu (CJC), ha indicat que no li correspon avaluar aquesta qüestió i s'ha limitat a assenyalar que "cadascun ha de prendre les seues decisions amb conviccions i amb coratge, encara que a vegades siguen dures".

“Corrupció sistèmica"

El secretari general de Podem, Antonio Estañ, ha exigit a l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps que renuncie al Consell Jurídic Consultiu (CJC), després de la confessió.

Així mateix, ha reclamat a la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, que "deixe de defendre" la figura de Camps "per a fer honor a eixa suposada regeneració". Segons el parer d'Estañ, la confessió de Correa "torna a confirmar que el PPCV no sap presentar-se a les eleccions sense incomplir la llei".

Segons ha indicat en un comunicat, "els múltiples casos de corrupció que s'han desenvolupat sota la presidència de Camps revelen que el PPCV i la seua actuació en les institucions ha sigut pròpia d'una organització mafiosa afectada per una corrupció sistèmica" i, per açò, ha indicat que "com més temps romanga el PP allunyat del poder, millor per als valencians i valencianes".

“Sinònim de corrupció”

El síndic del grup parlamentari Compromís, Fran Ferri, ha assenyalat que la confessió “és l'enèsima evidència que el PP és sinònim de corrupció". "És una constatació del que ja tots sabíem, però que ara queda traslladat de forma fefaent al procés judicial.

La confessió de Correa el que vé a dir és que el PP va pagar la seua campanya amb diners que haurien d'haver anat a educació, sanitat o dependència i que Francisco Camps era el màxim responsable d'eixe saqueig de fons públics", ha agregat el portaveu de la coalició en un comunicat.

"El més greu de tot -ha continuat- és que el PP no s'ha regenerat i no ha retornat els diners que va desviar. L'actual presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, ha recolzat en públic en reiterades ocasions a Camps i per açò sabem que el seu projecte és més del mateix”, explica.

“Pèssima imatge” de la Comunitat Valenciana

La síndica del grup parlamentari Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes, Mari Carmen Sánchez, ha declarat que "el PP no té temps suficient de demanar perdó per la pèssima imatge que s'ha donat de la Comunitat Valenciana durant els últims 20 anys".

Així ha valorat Sánchez l'escrit enviat al Jutjat Central penal pel capitost de la trama Gürtel Francisco Correa en el qual reconeix els pagaments en B del PP valencià i "acusa l'expresident Francisco Camps directament".

"Més enllà de buscar estratègies electoralistes i d'arrapar escons en les enquestes, el PP, si tinguera decència, hauria de fer un profund exercici d'autocrítica i apostar per una verdadera regeneració democràtica en el si del partit", ha apuntat la portaveu després d'insistir que el PP "hauria de demanar disculpes d'un en un a tots els valencians".

A més, Sánchez ha recordat als 'populars' que "els seus esforços haurien de bolcar-se més a solucionar els seus problemes en els tribunals i no a atacar a els qui, com Cs, realitzen una tasca d'oposició útil". En el PP a la Comunitat Valenciana, assegura, "es nota el nerviosisme". "Estaven molt còmodes pensant que eren l'única alternativa enfront de l'actual Consell, i ara s'està demostrant els qui treballem de manera productiva i defenem els interessos dels valencians", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento