Comunitat Valenciana

Oltra destaca el "avanç sense precedents" en política industrial i respon Boluda: "Varetes màgiques no tenim"

  • La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha respost el president de l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE), Vicente Boluda, qui va criticar l'absència de política industrial del Consell, per a destacar l'"avanç sense precedents" que ha realitzat l'executiu valencià en aquesta matèria i subratllar que "les varetes màgiques no existeixen".
Mónica Oltra
Mónica Oltra
GVA
Mónica Oltra

Així ho ha indicat Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell, després que aquest dijous Boluda carregara contra la política industrial del Consell en considerar que "no hi ha" i que s'han fet "poques coses" en dos anys i mig de legislatura. "Està tot igual que estava, amb més o menys esbroncades", va apuntar el navilier.

Sobre aquest tema, la vicepresidenta de l'executiu valencià ha considerat que el que va dir el president d'AVE és "respectable" perquè "tothom pot dir el que pensa i sent", però ha defès que el Consell ha realitzat un "gran esforç" en política industrial que "està arreplegant els seus fruits" com, al seu juí, demostren les xifres.

En este sentit, ha explicat que els nombres evidencien "un avanç sense precedents" en els últims anys en política industrial ja que "un de cada dos llocs de treball que es creen a Espanya en este sector és a la Comunitat". "Açò són xifres objectives", ha remarcat.

Així mateix, ha posat en valor que en 2017 s'han invertit 25 milions per a millora de polígons industrials, "com demanava el sector industrial", xifra que en 2018 i 2019 "augmentarà fins als 56 milions". D'igual manera, ha destacat que s'han invertit 13 milions en Instituts Tecnològics per a fomentar la indústria 4.0 i que la Comunitat Valenciana és la autonomia que més empreses aporta per a la implantació de la indústria 4.0. "Som capdavanters", ha indicat per a remarcar que, a més, s'ha aconseguit l'objectiu que el pes industrial en el PIB supere el 20%.

A més, ha assenyalat que la Conselleria d'Economia està treballant en la futura Llei d'Àrees Industrials que "posa orde" el que es van trobar en els parcs industrials, "alguns d'ells paralitzats com Parc Sagunt que ara encara la seua segona fase", ha asseverat.

"Aquestes dades són molt clares i estic convençuda que Boluda els coneix", ha puntualitzat per a admetre que segurament falten coses per fer i millorar, però són xifres que "en els últims anys de govern del PP ni podien somiar".

"REPARAR EMPASTRADES"

Per tant, Oltra ha defès el treball realitzat en els anys de legislatura i ha remarcat que no tenen "varetes màgiques" per a "reparar les empastrades" que els va deixar l'anterior Consell del PP.

"Un no arriba en 2015 amb la vareta màgica i ho arregla tot. No ens la van donar en la carpeta i anem arreglant empastrades i engegant polítiques '100% Botànic' quan hem netejat el que teníem damunt i sota la catifa", ha remarcat per a manifestar que el Consell està "moderadament satisfet" amb "les coses en política industrial".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento