Comunitat Valenciana

El PP presenta la seua reforma de la llei de participació institucional per a obrir-la a més actors

  • El PP ha presentat aquest dimecres en les Corts Valencianes la seua proposta de reforma de la llei de participació institucional amb l'objectiu d'obrir les ajudes a més organitzacions sindicals i empresarials i que no es limite a les "més representatives". "No és una rabieta, és una qüestió de justícia", ha defès la seua portaveu, Isabel Bonig.
Isabel Bonig en imatge d'arxiu
Isabel Bonig en imatge d'arxiu
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES
Isabel Bonig en imatge d'arxiu

En declaracions als mitjans, Bonig ha presentat la seua proposició de llei per a reformar esta norma, aprovada en 2015 sota el mandat d'Alberto Fabra, de manera que en les referències a les organitzacions sindicals i empresarials més representatives s'elimine eixa última part referida a la representativitat, limitant-se a al·ludir a "organitzacions sindicals i empresarials".

Ha indicat que no volen "llevar-li diners" a estes organitzacions -actualment reben les ajudes UGT, CCOO i la CEV- sinó simplement "aplicar el principi d'igualtat", posant com a exemple les subvencions que reben tots els grups en les Corts Valencianes, en funció de la seua representativitat. "Ningú entendria que només reberen ajudes els partits més representatius, PP i PSOE", ha remarcat, i que Compromís, Podem o Ciutadans no ho feren.

LA POLÍTICA "NO ÉS UNA VENJANÇA"

Precisament el portaveu socialista, Manolo Mata, ha fet referència a la llei de llibertat sindical que defineix el concepte d'entitats més significatives i ha recordat que la política "no és una venjança", per la qual cosa ha avançat la seua oposició a la modificació.

El síndic de Compromís, Fran Ferri, ha recordat que en el seu moment va ser el seu partit l'únic que no va votar a favor de la llei al no estar d'acord amb que es limitara a un determinat nombre d'organitzacions.

La portaveu de Ciutadans, Mari Carmen Sánchez, s'ha mostrat oberta al diàleg sobre aquesta proposta "interessant" encara que ha admès que li pareix "paradoxal que el PP enarbore eixa bandera" quan la llei data de 2015 quan ells governaven.

Per la seua banda, el diputat de Podem César Jiménez ha assenyalat que s'haurà d'iniciar un diàleg, encara que ha remarcat que la política no ha de realitzar-se "a força de reacció a conjuntures concretes" en relació a la participació d'aquestes entitats en la manifestació de novembre.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento