Comunitat Valenciana

Comença la construcció del pavelló d'Emirats Árabs Units en l'Expo de Dubái 2020 dissenyat per Calatrava

  • VALÈNCIA, 20 (EUROPA PRESS)
Pavelló dels Emirats Àrabs Units en l'Expo de Dubai dissenyat per Calatrava
Pavelló dels Emirats Àrabs Units en l'Expo de Dubai dissenyat per Calatrava
OFICINA DE CALATRAVA
Pavelló dels Emirats Àrabs Units en l'Expo de Dubai dissenyat per Calatrava

La construcció del pavelló del Emirats Àrabs Units per a l'Expo de Dubái 2020 ja ha arrancat després que el passat 17 de desembre Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, president del Comité Superior de l'Expo i de l'Autoritat d'Aviació Civil de Dubai i Emirates Airline & Group, col·locara la primera pedra de l'edifici dissenyat per l'arquitecte i enginyer valencià Santiago Calatrava.

Sa Altesa Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum va augurar que el Pavelló dels Emirats Àrabs Units "serà, sens dubte, una de les atraccions més destacades de l'Expo 2020" i atraurà "milions de persones gràcies al seu disseny futurista. Serà una gran oportunitat per a compartir els assoliments i cultura dels Emirats i, al seu torn, mostrar la nostra ambiciosa visió per al futur", va argumentar.

L'edifici té la forma d'un falcó en vol, que simbolitza el "lideratge i orgull" del país.

Per a Santiago Calatrava, tindre l'oportunitat de participar en el disseny del pavelló és "un honor, atés que constitueix un projecte de gran importància global. Estem convençuts que una vegada que es concloga la seua construcció es convertirà en un símbol de l'esperit audaç i atrevit dels Emirats que perdurarà en el temps".

El pavelló cobreix un àrea de més de 15,000 metres quadrats; es compon de quatre pisos, la seua planta superior dedicada a l'hospitalitat compta amb una superfície de 1.717 m2. Mentrestant,un entrepís de 588 m2 albergarà unitats de suport, i els dos pisos restants, amb més de 12,000 m2 d'espai, estaran dedicats a l'exhibició.

El seu disseny incorpora també elements d'eficiència i construcció sostenible, segons la normativa internacional LEED Platinum. Les 'ales del falcó' compten amb una estructura mòbil que, en alçar-se, revelen panells fotovoltaics per a la generació energètica de l'edifici. S'espera que el pavelló es complete a la fi de 2019.

El NMC va escollir el disseny presentat per Calatrava després d'un concurs de set mesos en el qual nou firmes internacionals d'arquitectura van presentar onze dissenys diferents.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento