Comunitat Valenciana

El PP diu que ja va alertar que el decret de sanitat universal "estava mal fet"

  • El partit ha demanat la dimissió de la consellera de Sanitat, Carmen Montón, per ser "un nyap en la gestió".
  • "Tot el que toca Montón ho infecta, ho contagia, és un virus contagiós per a la sanitat pública, és un perill per als ciutadans", assegura José Juan Zaplana.
  • "Li vam dir que eixe decret estava mal fet, que incomplia les competències de la Comunitat Valenciana per a crear normes", ha recordat.
Imatge d'arxiu del ple de les Corts
Imatge d'arxiu del ple de les Corts
CORTS VALENCIANES
Imatge d'arxiu del ple de les Corts

El diputat del PP José Juan Zaplana ha recordat hui, després de la decisió del Tribunal Constitucional (TC) de declarar inconstitucional el decret de sanitat universal de la Generalitat Valenciana, que els 'populars' ja van alertar en el seu moment que estava "mal fet" i s'excedien les competències autonòmiques, i ara ha sigut la justícia la que ha reconegut que "és il·legal i va contra la Constitució". Per això, ha demanat la dimissió de la consellera de Sanitat, Carmen Montón, per ser "un nyap en la gestió".

Així s'ha pronunciat als corredors de Les Corts Zaplana, que ha recordat que en la primera roda de premsa de l'actual Consell, el 30 de juny del 2015, Carmen Montón va realitzar dos anuncis: un sobre la realització d'una auditoria dels departaments de salut consorciats, que "encara no s'ha fet" més de dos anys després, i un altre per a "retornar la sanitat pública a tots els ciutadans".

El PP demana la dimissió de Montón "per dignitat política" en no haver complit amb les expectatives.

"Li vam dir que eixe decret estava mal fet, que incomplia les competències de la Comunitat Valenciana per a crear normes", ha recordat, per a recalcar que ara és el TC el que ha declarat que és inconstitucional. Després de les acusacions al PP per haver promogut el recurs, ha incidit que "qui ho anul·la és el Tribunal Constitucional" i no els 'populars'.

Zaplana ha insistit que la consellera "és un nyap en la gestió des del primer dia" i "la sanitat pública està caent en picat". "Tot el que toca Montón ho infecta, ho contagia, és un virus contagiós per a la sanitat pública, és un perill per als ciutadans", ha continuat el diputat.

Per aquestes raons, ha demanat la dimissió de Montón "per dignitat política" en no haver complit amb les expectatives.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento