Comunitat Valenciana

Morera proposa enviar un escrit al Congrés dels Diputats per a exigir l'agilitació de la reforma de l'Estatut

  • El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha proposat en la Junta de Síndics d'este dimarts, formada per tots els grups amb representació en la cambra valenciana, enviar un escrit a la presidenta del Congrés dels Diputats, Ana Pastor, per a exigir-li que agilitze la reforma de l'Estatut d'Autonomia, després que el Congrés haja reactivat la tramitació de la norma canària.

No obstant açò, no s'ha arribat a un acord ja que el PP ha criticat la proposta per ser presentada en la Junta "sense avís previ als grups, sense comunicar-ho a la Mesa de les Corts ni als Síndics dels grups", per la qual cosa esta qüestió es tractarà en la següent reunió del pròxim dimarts.

"Estem d'acord, però estes qüestions són prou rellevants com perquè es consulte abans amb els grups parlamentaris, perquè cal parlar-ho i analitzar-ho. I cal veure la proposta de carta, perquè no existeix a data de hui", ha indicat la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Popular, María José Català.

Des del PSPV, el seu síndic Manolo Mata, ha lamentat el "importantíssim retard" que porta l'Estatut i ha mostrat la seua "sorpresa" per l'"acceleració" de la norma canària, per la qual cosa veu "ésser comú" que Morera vullga dirigir-se al Congrés per a demanar que s'accelere el tràmit.

Així mateix, la síndica de Cs, Mari Carmen Sánchez ha criticat el retard i ha assenyalat que no entén per què porta "massa temps en espera" esta qüestió. Ha titlat esta situació d'extravagant i ha recordat que actualment en el parlament valencià hi ha una comissió que aborda la reforma de la Llei Electoral i, posteriorment, s'obrirà el debat sobre aforaments pel que ha advertit que es preveuen més reformes que "acabaran per acumular-se".

Per a la portaveu adjunta de Compromís, Mireia Mollà, és "injustificable" i un "despropòsit" que s'aborde abans la norma canària que la valenciana i ha considerat que esta situació és "un intent del PP per a esborrar l'agenda valenciana, que és potent i que marca la política del canvi". "Això no interessa al PP", ha subratllat per a remarcar que les Corts no poden quedar-se "impassibles" davant esta circumstància.

Per la seua banda, Antonio Estañ, de Podem, ha manifestat que "no té sentit" les més de 40 pròrrogues que ha patit l'Estatut i ha subratllat que cal eixir del "mercadeig autonòmic on es privilegien en temps i contingut en funció del vot que es done a uns pressupostos" . Al seu juí, en este cas, "el suport -als pressupostos Generals de l'Estat- de Coalició Canària pareix que ha sigut determinant".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento