Comunitat Valenciana

Jutgen una dona acusada d'assassinar el seu nadó nounat després de donar a llum en la banyera de la seua casa a Alcoi

  • Un jurat popular jutja des d'este dilluns a una dona acusada de donar a llum en la banyera de la seua casa després d'ocultar l'embaràs als seus familiars, apunyalar el nadó nounat i desfer-se del cos en una borsa que va llançar a un contenidor. El juí per estos fets, que van tindre lloc a Alcoi l'agost de 2014, se celebra a porta tancada en l'Audiència d'Alacant i es perllongarà fins dijous que ve.

La Fiscalia sol·licita una pena de 20 anys de presó per un assassinat amb l'agreujant de parentiu, segons l'escrit de conclusions provisionals del ministeri públic en el qual s'explica que el 6 d'agost de 2014 l'acusada "va començar a tindre fortes contraccions pròpies del seu estat d'embarassada", estat que l'acusada "havia tractat d'ocultar a tot el seu entorn familiar".

Estant a soles en la vivenda, continua l'escrit de conclusions de la Fiscalia, i després d'informar-se en internet i "amb els seus propis coneixements" atés que cursava primer d'auxiliar d'Infermeria, "se'n va anar a la cambra de bany, es va ficar en la banyera i després de posar-se a la gatzoneta, va donar a llum a un xiquet viu".

Així, segons el relat del ministeri públic, després de donar a llum l'acusada va anar a la cuina, va agafar un ganivet, va tornar al bany i, "amb la clara intenció d'acabar amb la vida del seu fill nounat i aprofitant-se de la clara impossibilitat de defensa per part del xiquet", li'l va clavar.

Posteriorment, la processada, "sense comprovar si el xiquet encara estava viu o no" ho va ficar en una bossa de plàstic juntament amb la placenta i el cordó umbilical, i aquest al seu torn en una altra borsa de pinso per a gossos a la qual va afegir brossa "per a camuflar i dissimular la borsa amb el cos del xiquet". El fiscal sosté que l'acusada va netejar les restes de sang, es va canviar de roba i va baixar al carrer a tirar la borsa amb el cos del xiquet a un contenidor del fem.

DESCOBRIMENT EN L'HOSPITAL

Segons continua el relat del ministeri públic, el succés es va descobrir quan la germana de la processada, "en veure sang" en la seua cama "i després de preguntar-li si estava ben", l'acusada li va contestar que era de la menstruació, però la seua germana "va aconseguir convéncer-la perquè anaren a urgències" de l'hospital Verge dels Lliris d'Alcoi.

En el centre mèdic, "després de les anàlisis pertinents i ser reconeguda pel ginecòleg de guàrdia", qui va observar que "la sang i les ferides que tenia eren pròpies d'haver donat a llum", va preguntar a l'acusada on estava el nounat, "negant la mateixa que haguera donat a llum", per la qual cosa els facultatius van avisar la Policia Nacional i la processada va acabar confessant els fets als agents, els qui van trobar el cos sense vida del nounat en el contenidor.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento