Comunitat Valenciana

El València CF critica la declaració de les Corts i convida als diputats a veure el derbi femení

  • VALÈNCIA, 1 (EUROPA PRESS)
Derbi dels equips femenins del València CF i el Llevant a Mestalla
Derbi dels equips femenins del València CF i el Llevant a Mestalla
LALIGA
Derbi dels equips femenins del València CF i el Llevant a Mestalla

El València CF lamenta "profundament" la declaració institucional que es va llegir este dijous en les Corts Valencianes en la qual se li demanava que permetera que el seu equip femení de futbol "puga disputar trobades de primer nivell en el seu estadi de Mestalla" i creu que naix "fruit del desconeixement de la tasca per la igualtat de gènere i de la promoció del futbol femení" que realitza el club. Així, convida als diputats a acudir a veure el derbi femení de la ciutat "independentment de l'escenari" en que es dispute.

El club ha emès un comunicat en el qual destaca el seu compromís amb la igualtat de gènere i pel futbol femení, que "és reconegut a nivell nacional i internacional més enllà de les circumstàncies específiques entorn d'un partit". Així, ressalta que en l'actualitat recolza la pràctica del futbol per part de quasi 200 xiquetes i dones i destina, a través de la Fundació VCF, prop del 0,4% dels seus ingressos anuals de les operacions al futbol femení, més de 420.000 euros.

A més, agrega: "Des de 2014, any en què va iniciar contactes, el València CF recolza a UN Women en la seua lluita per la igualtat de gènere a tot el món. Com a primer club esportiu professional a ser soci col·laborador de l'ONU en estes tasques, el club destina prop d'un altre 0,4% del seu pressupost anual a programes d'igualtat de gènere en forma de subvenció directa a UN Women mitjançant un conveni a tres anys de 1.400.000 dòlars americans".

Per tant, assenyala que "les dos partides sumen més del 0,8% del total dels ingressos pressupostats per a la temporada 2017/2018 del València CF, una entitat privada, mentre d'acord amb els Pressupostos de la Generalitat de 2017 "destina entorn del 0,1% del mateix a programes d'igualtat de gènere, a través de la Direcció general de l'Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere, sense constància de la xifra exacta destinada a l'impuls i promoció del futbol femení".

Així, el club assegura que "va a continuar amb la seua tasca de promoció de la igualtat de gènere i, en particular, a través de la pràctica i difusió del futbol femení" i subratlla que "com a entitat privada, seguirà prenent les seues pròpies decisions per a desenvolupar-les de la millor forma, dins del seu compromís de responsabilitat social".

En este sentit, remarca que "seguirà reservant-se en el futur l'opció que el seu equip femení torne a disputar algun partit, com ja va fer a l'abril d'este mateix any, en les seues instal·lacions de Mestalla".

Finalment, afig que, atés que no tenen constància de la seua assistència als partits del València CF Femení, convida públicament "a tots els representants dels grups polítics de les Corts Valencianes, firmants de la declaració institucional d'ahir, per a recolzar i difondre amb la seua presència el derbi de la ciutat i els següents partits com a local del València CF Femení, independentment de l'escenari en què es disputen".

PRONUNCIAMENT UNÀNIME EN EL PARLAMENT

La declaració institucional es va llegir en el ple de les Corts Valencianes davant les informacions que apuntaven al fet que el derbi entre els equips femenins del València CF i el Levante UD del pròxim 9 de desembre no se'n vaja a jugar en l'estadi de Mestalla és perquè el club reserva este camp només per al combinat masculí.

El parlament valencià recordava que el respecte als principis d'igualtat de gènere "és base fonamental per al present i el futur igualitari" en la societat i "no només s'ha d'evitar la discriminació per gènere en el món de l'esport, sinó que s'ha d'incentivar i promoure la igualtat real".

Així, ressaltava les competicions en les quals participen entitats privades "no haurien de realitzar distincions discriminatòries de qualsevol tipus", especialment en el cas del futbol, un esport "molt masculinitzat" a Espanya.

OLTRA: EL VCF TÉ "DOS PRIMERS EQUIPS"

També la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, s'ha pronunciat sobre esta polèmica. El mateix dijous afirmava que li agradaria que el València "seguira en la senda d'equiparar els seus dos primers equips -masculí i femení- en jugar a Mestalla i en un altre tipus de consideracions".

A més, subratllava que el València CF té "dos primers equips" -el femení, el masculí- i que si Mestalla es reserva "als primers", entra "tant el masculí com el femení, llevat que estiga lligat al sexe i no a la divisió". "El que em preocupa és que es diga que Mestalla es reserva al primer equip", recalcava.

Este divendres també s'ha referit a esta qüestió incidint que el Govern valencià sempre va a recolzar "tot el que siga que un club de la talla del València seguisca fomentant l'equiparació i la promoció de la igualtat", incidint que té "dos primers equips" i agregant que estarà "molt contenta" si Mestalla "es reserva per als primers equips".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento