Comunitat Valenciana

Societat Civil Catalana, XXVI Premi de Convivència de la Fundació Broseta

  • Societat Civil Catalana ha sigut reconeguda este dimecres amb el XXVI Premi de Convivència atorgat per la Fundació Broseta, després de deliberar el jurat sobre les candidatures presentades al guardó per diferents personalitats i entitats.
El president de SCC, José Rosiñol
El president de SCC, José Rosiñol
EUROPA PRESS
El president de SCC, José Rosiñol

Així ho ha donat a conéixer en roda de premsa la presidenta del Congrés dels Diputats, Ana Pastor, qui ha presidit la reunió del jurat d'esta edició dels premis, convocats per la Fundació Professor Manuel Broseta amb la col·laboració de l'Obra Social La Caixa.

Preguntada pels motius de la concessió del guardó a esta entitat, Pastor -qui ha dit el nom en castellà en primer lloc i després en català- ha assegurat que es tracta d'una deliberació del jurat i els arguments "són els que han defès en una sessió que és reservada".

"El jurat entén és mereixedor del Premi Convivència", ha apuntat i ha recalcat el seu paper com a presidenta del jurat: "Estic ací per a traslladar-los qui ha sigut el premiat no per a traslladar-los les deliberacions".

Per la seua banda, el president de la Fundació, Rafael Ferrando, ha afirmat que suposa que esta concessió obeïx a "fomentar l'esperit de convivència que defèn la Fundació i que en estos moments en una societat com la catalana és important que hi haja gent que reivindique la convivència dins de la mateixa".

La candidatura de la Societat Civil Catalana estava avalada per catedràtics i professors titulars de Dret Constitucional d'universitats espanyoles i per la Fundación Transición Española.

Com a justificació de la presentació, els proponents apuntaven que des de la seua fundació en 2014, esta entitat "s'ha situat al capdavant de la resistència a les iniciatives secessionistes, impulsades al llarg dels últims anys des d'algunes institucions i sectors d'opinió de Catalunya, duent a terme una valenta, meritòria, creixent i, a la fi, reeixida tasca de conscienciació i mobilització ciutadana" per a fomentar la convivència "entre els catalans de diferent sensibilitat i origen i entre estos i la resta d'espanyols".

Així mateix, els proponents assenyalen que este "compromís" de la Societat Civil Catalana per una Catalunya "oberta, plural i genuïnament democràtica, plenament integrada i en la UE -reconegut ja pel propi Parlamento Europeu, que l'any 2014 li va atorgar el 'Premi Ciutadà Europeu'- encaixa plenament en les finalitats per als quals en el seu moment fóra instaurat el Premi Convivència".

ALTRES EDICIONS

En altres edicions, el premi ha recaigut en l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR); la Premi Nobel de la Pau Malala Yousafzai; la reina Sofia; l'expresident de França Nicolás Sarkozy, o l'expresident del govern Felipe González i de la Comissió Europea, Jacques Delors, el passat any.

En esta edició, ha format part del jurat, a més de Pastor, la Consellera de Sanitat, Carmen Montón; Asunción Gandía, Rectora de la Universitat Catòlica de València Sant Vicent Màrtir; Elvira Rodríguez, presidenta del Grup Tragsa; Francisco Cantos, Degà del Col·legi de Notaris de la Comunitat; Davide Livermore, Intendent del Palau dels Arts; Mª Consuelo Reyna Doménech, periodista; Arcadi Espada, periodista i escriptor; Florencio Domínguez, director del Centre Memorial de Víctimes del Terrorisme; Ángel Monreal, director regional de Levante Nord Carrefour i Xicu Costa, director territorial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento