Comunitat Valenciana

Els agricultors donen la benvinguda a les "poques" pluges registrades a la Comunitat

  • Esta aigua, "per poca que siga és bona per a minimitzar l'efecte del clima i estabilitzar un poc més la temperatura", explica el president d'AVA-ASAJA.
  • Davant la sequera hídrica, la Unió de Llauradors advoca per "un acord nacional de l'aigua i que de les conques sobrants puguen vindre recursos".
  • S'han pronunciat en estos termes este dimecres en declaracions als mitjans en les Corts, on han estat seguint el debat parlamentari sobre la Llei de l'Horta.
Tempestat, pluja i núvols a València
Tempestat, pluja i núvols a València
EUROPA PRESS
Tempestat, pluja i núvols a València

El president d'AVA-Asaja, Cristóbal Aguado, creu que la pluja que este dimecres ha caigut sobre la Comunitat Valenciana serà "positiva" per als cultius enfront de la previsible arribada del fred i ha valorat que esta aigua, "per poca que siga és bona per a minimitzar l'efecte del clima i estabilitzar un poc més la temperatura". És més, "tant de bo caiguen 30 o 40 litres més per metre quadrat que ens vindria molt bé, que ens deixe arreplegar la collita i que es pague com toca que no està la cosa clara", ha desitjat.

Per la seua banda, el secretari general de la Unió de Llauradors i Ramaders, Ramón Mampel, ha donat també la benvinguda a estes "poques" pluges en esta situació de "sequera quasi estructural" que dura ja quatre anys seguits i davant el fred pot ser un "hándicap" que pot gelar alguns cultius, encara que per a eixes circumstàncies estan les assegurances agràries, ha apuntat.

Tots dos s'han pronunciat en estos termes en declaracions als mitjans en les Corts, on han estat seguint el debat parlamentari sobre la Llei de l'Horta.

"Sentit comú" enfront de "batalles polítiques"

En el cas de la sequera hídrica, un problema "que moltes vegades s'han fet batalles i guerres que no mai ens han agradat a la Unió", ha remarcat, Mampel ha reivindicat "un acord nacional de l'aigua i que de les conques sobrants puguen vindre recursos a les conques que no tenim". No obstant açò, ha puntualitzat que "també nosaltres hem de fer deures" i invertir en xicotetes infraestructures per a poder arreplegar els recursos i ús de tots els que tenim, des de les dessaladora, a les aigües residuals o les zones de marjal.

El problema és de "tota la societat", ha subratllat, per la qual cosa ha instat a fer un "bon ús de recursos" i "amb els estudis tècnics que puga tindre el Ministeri, en totes les Confederacions tindre molt sentit comú i no anar a batalles polítiques, hem de gestionar els pocs recursos que tenim", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento