Comunitat Valenciana

El PSPV lamenta que es "demonitze" a Echávarri per "una irregularitat administrativa" i no ho veu comparable a Castedo

  • VALÈNCIA, 9 (EUROPA PRESS)
Manolo Mata
Manolo Mata
I. CABALLER/CORTS VALENCIANES
Manolo Mata

El sotssecretari general del PSPV, Manolo Mata, ha assegurat este dijous que la situació en l'Ajuntament d'Alacant li "dol moltíssim" però ha indicat en relació a l'alcalde, el socialista Gabriel Echávarri, que no li pareix just "demonitzar a una persona per una irregularitat administrativa". A més, ha incidit que no es pot consentir "posar en la mateixa balança a Sonia Castedo o a Díaz Alperi amb la situació de Gabriel".

Així s'ha pronunciat Mata en declaracions als mitjans en ser preguntat sobre el fet que Echávarri no haja dimitit després del seu processament pel cas del suposat fraccionament de contractes en la Regidoria de Comerç i per la seua investigació per l'acomiadament d'una treballadora temporal de Cultura, cunyada del portaveu del PP Luis Barcala.

Sobre este tema, el dirigent socialista ha indicat sobre el cas dels contractes que és "una qüestió administrativa que és greu, que pot tindre conseqüències penals, però no ha robat" i ha recordat que l'alcalde ha assumit que si s'obri juí oral abandonarà l'alcaldia.

A més, ha recordat que "hi ha més alcaldes i alcaldesses a la Comunitat Valenciana d'altres partits que tenen eixa irregularitat" però en este cas "hi ha una espècie de linxament que no és just, perquè són qüestions administratives, de veure si de veres s'han fraccionat contractes o no" i és la justícia la que determinarà esta qüestió. A partir d'ací, ha dit, prendran decisions.

Mata ha rebutjat qualsevol paral·lelisme amb altres casos anteriors i ha justificat l'ofensiva del PSPV en ells perquè "era evident que hi havia fons públics que s'havien anat a la butxaca d'alguna gent i que s'havien enriquit".

Per contra, ha explicat: "Si s'interpreta que per a una mateixa activitat, posem una Fira del Llibre, les Falles o una fira de comerç, ha d'haver-hi un concurs global d'una activitat que hi ha empreses que no ho fan i algú creu que és molt millor contractar el so d'una banda i les casetes per un altre, és una discussió administrativa".

"Ací no estem parlant que ningú s'haja enriquit, que s'haja beneficiat a cap empresa en concret, estem discutint si s'han fet bé uns contractes o no", ha reiterat el dirigent del PSPV, que ha assenyalat que si existeix una irregularitat administrativa "és possible que algun jutge entenga que hi ha un delicte de prevaricació".

"PROBLEMES D'EMPATIA I D'ACORD" EN EL TRIPARTIT

Mata ha incidit que la "pressió" que s'està exercint sobre Echávarri és "molt interessada per alguns sectors que ho volen posar en el mateix sac que el que es porta els diners de la cooperació o el que enriqueix a un amic seu".

S'ha mostrat segur que "si hi haguera hagut una relació bona política, personal i de gestió en l'Ajuntament d'Alacant no estaríem parlant d'açò", però com existia un problema en la relació entre els regidors de l'equip de govern "i algú entén que es prenen decisions sense consultar-les tots, doncs aprofitant que el Pisuerga va per Valladolid l'ofensiva és més dura".

Per a Mata, entre els socis de govern -que han anunciat que abandonen el pacte si Echávarri continua al capdavant del consistori- tenia "problemes d'empatia, de capacitat de gestió, d'acord entre un grup de regidors de tres forces polítiques que no són capaces d'articular polítiques de manera unitària".

PODEM "HA TINGUT MOLTS PROBLEMES JUDICIALS"

Preguntat sobre les crítiques del secretari general de Podem a la Comunitat Valenciana, Antonio Estañ, en les quals advertia que s'està posant en juí una de les bases de l'Acord del Botànic, el socialista li ha recordat que "forma part d'una organització que ha tingut molts problemes judicials" i ha recordat el cas de la expresidenta del Parlament de Balears i "alguns regidors que han sigut imputats de la seua formació per temes administratius".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento