Comunitat Valenciana

El PPCV recorda que els socialistes van aprovar el model de finançament i ara "es manifesten contra si mateixos"

  • La sotssecretària regional de Política Social del PPCV, María José Catalá, ha qualificat com un "contrasentit" que el PSPV, els "autors intel·lectuals i els creadors del model de finançament que ha marginat als valencians des de 2009, siguen els que sostinguen la pancarta i arremeten contra el seu sistema". "Es manifesten contra si mateixos", ha assenyalat.
María José Catalá i Sonia Casaus
María José Catalá i Sonia Casaus
PPCV
María José Catalá i Sonia Casaus

Catalá ha fet estes declaracions en la roda de premsa oferida a Burjassot (València) al costat de la portaveu del PP de la localitat, Sonia Casaus, per a explicar "l'altra cara del finançament, la que no expliquen els socialistes valencians".

Ha recordat al PSPV que va ser l'expresident José Luis Rodríguez Zapatero qui en 2009 va engegar el model i ha denunciat que el PSPV "va ser còmplice d'eixa traïció a la Comunitat i ara vol netejar la seua consciència i els huit anys de maltractament en una vesprada de pancartes", en referència a la manifestació convocada per al 18 de novembre.

La 'popular' ha subratllat que l'únic que "no s'ha mogut ni un mil·límetre de la seua casella ha sigut el PP, que va engegar un Comité d'Experts que treballara en el nou model de finançament, el mateix comité que ara fa seu este Consell". "Tot el que té a veure amb la creació del model porta les sigles del PSOE, i tot el que té a veure amb el seu canvi, les del PP", ha assenyalat.

Segons ha explicat, el PSPV i Compromís "mai van tindre la voluntat de modificar el model de Zapatero perquè fins en tres ocasions van rebutjar en les Corts que es canviara, deixant a soles el PP". Tant és així, ha dit, que el Consell de Puig i Oltra "té per executar en els calaixos el mateix pressupost que reclamen del sistema de finançament, quasi 1.300 milions d'euros, la qual cosa demostra que és un discurs amb trampes".

"CÀSTIG" A BURJASSOT EN ELS PRESSUPOSTOS

Respecte als pressupostos de 2018, Catalá ha denunciat que les "dos propostes estrela" de PSPV i Compromís per a Burjassot "s'han quedat en els calaixos", ja que el soterrament de les vies del metre i el projecte per al col·lector d'aigües pluvials que evite les inundacions "són producte de l'oblit". "Estos Pressupostos s'obliden de Burjassot", ha assenyalat.

Tant és així, ha afegit, que els comptes "castiguen al municipi" de manera "alarmant", ja que "nega obres en Burjassort per valor de 30 milions d'euros en política social, infraestructures i educació".

Per tercer any consecutiu, ha dit, els comptes no contemplen la inversió de 13 milions d'euros (a tres anys) per a la canalització del Barranc dels Frares (entre Godella i Rocafort) que pal·liaria els problemes d'inundacions que pateixen els municipis de Rocafort, Godella i Burjassot i ha asseverat que el Consell no preveu soterrar en esta legislatura les vies del metre tal com va prometre "a so de bombo i platerets".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento