Comunitat Valenciana

L'alcalde de Sagunt trasllada un missatge de tranquil·litat i diu que la comunitat musulmana està "molt bé integrada"

  • L'alcalde de Sagunt (València), Quico Fernández, ha traslladat este dilluns un "missatge de tranquil·litat" als veïns d'esta població després de la detenció en la ciutat d'un ciutadà marroquí integrat en l'aparell de captació d'Estat Islàmic que actuava de catalitzador de l'organització terrorista per a l'adoctrinament i trasllat de gihadistes a zona de conflicte.

Fernández ha felicitat a la Policia Nacional "per este treball" i ha considerat, en declaracions a Europa Press, que esta actuació "va en la línia de bon treball" que este cos de seguretat desenvolupa a Sagunt. Així mateix, ha destacat que la comunitat musulmana està "molt bé integrada" i la convivència és "perfecta" amb ella.

L'arrestat en este municipi, de 47 anys, estava en situació irregular a Espanya i està considerat com el principal responsable de reclutar i enviar a l'Iraq al novembre de 2014 a un jove marroquí, de 26 anys, que residia amb la seua família a Sagunt i que va cometre un atemptat terrorista suïcida que va costar la vida a 33 soldats iraquianes i va causar desenes de ferits amb un camió ple d'explosius.

"Vull traslladar un missatge de tranquil·litat als ciutadans de Sagunt", ha manifestat el primer edil, que ha assenyalat que "l'actuació policial demostra el control efectiu" que duen a terme els agents davant casos com este. Al seu torn, Fernández ha assegurat que la comunitat musulmana està "molt bé integrada" en esta comunitat i que la convivència amb ella és "perfecta".

L'alcalde ha destacat la "col·laboració" que es duu a terme amb este col·lectiu, també des de l'Ajuntament a través de diversos acords i programes, i ha recordat que en el terme municipal hi ha dos mesquites. "La població musulmana de Sagunt està distribuïda per tota la localitat i molt bé integrada a tots els nivells, educatiu, social i esportiu", ha asseverat.

Quico Fernández no ha precisat des de quan viu a Sagunt el detingut encara que ha assenyalat que "no era nouvingut" i es trobava en el municipi "des de fa un temps". Així mateix, ha afirmat que desconeix si este home treballava o no.

El responsable municipal ha agregat que el carrer en el qual s'ha produït l'arrest està situada en el nucli històric de la població i pròxima a edificis públics i oficials.

D'altra banda, responsables de comerços de la zona han indicat a Europa Press que no coneixien al detingut, que no han presenciat el seu arrest atés que este s'ha produït a la nit i que s'han assabentat per missatges de telèfon o per veïns en arribar als seus establiments. Igualment, fonts del Centre Islàmic Mesquita La Pau de Port de Sagunt (València), han assenyalat a Europa Press que no coneixien al detingut.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento