Les últimes pluges no fan créixer les reserves dels embassaments

Només els pantans de Sau i Riudecanyes recuperen lleument la seva capacitat. Cues de 10 km a l’AP-7 i caiguda de pedres per les pluges
Espectacular crescuda de la Noguera Ribagorçana, ahir.
Espectacular crescuda de la Noguera Ribagorçana, ahir.
R.G./ACN
Espectacular crescuda de la Noguera Ribagorçana, ahir.
Les últimes pluges no han estat suficients per aixecar les mesures restrictives per la sequera. Els embassaments de les conques internes continuen sota mínims. Les reserves hídriques dels nou pantans que abasteixen gran part de Catalunya han minvat un 1% entre el passat divendres i ahir. De mitjana, els embassaments estan al 44,6% de la seva capacitat.

Els de Sau i Riudecanyes són els únics que s’han beneficiat de les precipitacions, que ahir van superar els 20 l/m2 en alguns punts del nord-est. Sant Celoni, Monells, Santa Pau, Montmeló o Viladrau van ser alguns dels municipis amb més pluges.

A l’AP-7, a Hostalric, hi va haver 10 km de cues. Les tempestes van provocar la crescuda dels rius del Pirineu i la caiguda de pedres a les carreteres a Pont de Suert.

Aigua llençada al mar

El gerent del Consorci de la Costa Brava, Manel Serra, va denunciar ahir que el 80% de l’aigua apta per regar procedent de les depuradores de la Costa Brava s’aboca al mar per falta de demanda i mitjans. En total, cada any es perden uns 24 milions de litres, que si es poguessin utilitzar abastarien una ciutat de 175.000 persones. La situació contrasta amb les restriccions de l’ús de l’aigua que ja s’han començat a aplicar en alguns punts de Catalunya. Precisament, el conseller de Medi Ambient presenta avui noves mesures per pal·liar la sequera.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento