Comunitat Valenciana

Demanen la dimissió del president d'Interagrupació fallera per anar a la "contramanifestació" el 9 d'Octubre

  • Un total de 4.466 firmants han exigit fins al moment en la plataforma Change.org la dimissió del president de la Interagrupació de Falles, Jesús Hernández Motes, per assistir a la "contramanifestació il·legal de l'extrema dreta contra la manifestació vespertina del 9 d'Octubre i que va acabar amb agressions, almenys, a tres joves i un fotoperiodista".
Petició en change.org
Petició en change.org
CHANGE.ORG
Petició en change.org

En la petició, s'apunta que Hernández "es trobava en la part de la manifestació més irada, liderada pels ultres Yomus del València CF" que "va ser la facció que va agredir els tres joves i al fotoperiodista". Així mateix, denuncia que "va increpar als manifestants, que tancaven la manifestació i que van ser acorralats en la paret de l'església de Sant Agustí".

"La Interagrupació i el seu president al capdavant, ha de ser apolític i respectar les normes democràtiques de convivència de la Comunitat Valenciana i Espanya. Participar en manifestacions il·legals d'extrema dreta, en les quals es va insultar i va agredir altres ciutadans, deslegitima al president per a representar al col·lectiu faller que es caracteritza pel seu pacifisme i caràcter obert", subratlla.

Cal recordar que després del succeït i en declaracions a Europa Press, el president de Interagrupació de Falles de València va explicar que este dilluns va acudir a la manifestació paral·lela a la de la Comissió 9 d'Octubre mogut pel seu "sentiment" i el seu "cor" i no per la seua condició de faller ni el càrrec que ocupa en este col·lectiu.

"Ni em va moure la falla ni el càrrec, sí el meu sentiment i el cor" per a "anar a una concentració a València a reivindicar que no som catalans, ni independentistes sinó espanyols i valencians", ha explicat. "Açò és l'única cosa que ens mou", va insistir.

"CANTAR I REIVINDICAR"

Així mateix, va apuntar que en eixa concentració "tot el que hi ha hagut ha sigut respecte i civisme" perquè els participants pretenien "cantar i reivindicar" que són "ciutadans espanyols i valencians". Per açò, va assenyalar que era "fals" que fóra una "concentració d'extrema dreta" encara que va admetre que era "cert que en un moment donat un grup d'ultres o exaltats van intentar trencar" l'acte.

"En un moment apareixen els ultres i trenquen la tranquil·litat", va asseverar, al mateix temps que va manifestar que ell és "el primer que condemna eixes actuacions" perquè "les coses no s'arreglen així". "Llevat d'un grup de 40 o 50 bojos, als quals no se'ls pot anomenar d'una altra manera, va haver-hi respecte. Era totalment pacífica", va remarcar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento