Montón destaca que "l'acte mèdic preval sobre el burocràtic" en la derivació de pacients a l'IVO
Montón destaca que "l'acte mèdic preval sobre el burocràtic" en la derivació de pacients a l'IVO FUNDACIÓN IVO

Montón, en roda de premsa, ha explicat que ja s'ha enviat a l'IVO el contracte d'acció concertada per a l'assistència sanitària integral oncològica a la Comunitat Valenciana i que ara estan en espera de la seua firma.

Este contracte marca que les derivacions dels pacients "es fan a través de la sanitat pública valenciana" perquè "a l'acte administratiu es vol sumar l'acte mèdic, que ha de ser el decisiu".

Preguntada per si els pacients podran acudir directament a l'IVO per a sol·licitar tractament, ha replicat que "cal respectar els terminis" ja que en estos moments s'està en "la firma del contracte" i després s'articularà el mecanisme de la derivació de pacients des de la sanitat pública per part dels departaments. "El que volem és treballar amb normalitat, amb equitat per a tots els pacients sumant eixe acte mèdic, que va a donar més qualitat al procés oncològic i treballar en xarxa", ha recalcat.

En este sentit, ha destacat "els excel·lents professionals" amb els quals explica la xarxa pública, com la doctora Ana Lluch al capdavant del servici del Clínic, o Carlos Camps en l'Hospital General de València. D'esta manera, ha ressaltat que si finalment s'ultima la firma l'IVO se sumarà a esta xarxa oncològica de la Comunitat Valenciana.

En qualsevol cas, ha explicat que una vegada entregada la documentació que es requeria "en termini" per part de l'IVO ara s'està en espera de la firma del contracte per a "tornar a seguir treballant amb eixa entitat sense ànim com en els últims 40 anys amb total normalitat".

Montón ha apuntat que el procés administratiu per a arribar a la firma d'este conveni ha sigut "amb llum i taquígrafs i més". Així, ha assenyalat que "el plec de condicions sempre ha sigut clar" i ha recalcat que "la clau" és que es compleix el decret de 2007, els temps de derivació, així com el decret de 2015 sobre l'elecció de centre.

Consulta aquí más noticias de València.