Comunitat Valenciana

Els salaris van pujar a la Comunitat Valenciana un 1,5% en 2015, segons l'INE

  • L'augment suposa quasi un punt més que el registrat a nivell nacional, on s'han incrementat en un 0,7%.
  • Per sexes, el salari de les dones es va incrementar un 1%, enfront del repunt del 0,4 per cent dels sous percebuts per homes.
  • Aquest indicador mesura la variació del cost salarial sense aplicar els canvis en la quantitat i la qualitat dels llocs de treball.
Monedas
Monedas
EUROPA PRESS
Monedas

Els salaris van pujar a la Comunitat Valenciana un 1,5 per cent en 2015, la qual cosa suposa vuit dècimes més que a nivell nacional (0,7%), segons l'Índex de Preus del Treball (IPT) publicat aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

A nivell nacional, amb el 0,7 per cent, és el segon any consecutiu en el qual pugen els salaris després dels descensos de l'1,5 per cent, de l'1,6 per cent i del 0,3 per cent registrats en 2011, 2012 i 2013, respectivament.

Aquest indicador, que l'INE va publicar per primera vegada l'any passat, mesura la variació del cost salarial que paguen els ocupadors pel conjunt d'ocupacions existents, però sense estar afectat pels canvis en la quantitat i la qualitat dels llocs de treball.

D'aquesta forma, es descompta l'efecte composició que es deu, entre altres factors, als canvis en el nombre d'hores treballades, al tipus de contracte, característiques dels treballadors, la seua antiguitat i la seua promoció professional.

El salari de les dones s’incrementa un 1%

D'acord amb aquesta estadística, l'augment salarial dels contractes temporals va ser major al dels indefinits, amb taxes anuals de l'1,4 per cent i del 0,5 per cent, respectivament.

Per sexes, el salari de les dones es va incrementar un 1%, enfront del repunt del 0,4 per cent dels sous percebuts per homes.

Per grups d'edat, en tots es van registrar augments salarials en 2015, excepte en els menors de 25 anys, on van caure un 0,3 per cent, i entre els de 25 i 34 anys, on es van mantenir estables.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento