Comunitat Valenciana

Escola Valenciana celebra la nova proposta de plurilingüisme després de la suspensió del decret "per raons ideològiques"

  • Escola Valenciana ha celebrat este divendres les "bondats" de la proposició de llei de plurilingüisme de PSPV, Compromís i Podem després d'uns mesos "intensos marcats per la suspensió cautelar del decret de plurilingüisme per raons ideològiques i sense fonaments pedagògics".

En un comunicat, l'entitat ha ressaltat que aposta per una llei que "afavorisca l'aprenentatge de llengües en condicions d'igualtat" i valora que hi haja un únic programa "que atén a la diversitat de contextos sociolingüístics" i fomente el domini "equilibrat" de les llengües "des del respecte i l'estima".

El seu president, Vicent Moreno, ha posat en valor "la incorporació d'un únic programa, el tractament integrat de les llengües i la presència, sempre creixent, de l'exposició de l'alumnat al valencià, segons el context sociolingüístic en què es trobe".

Per a Escola, és important que esta llei se servisca "de la metodologia de la immersió lingüística" perquè la normalització del valencià "comença en l'escola". A més, considera que l'Administració educativa ha d'oferir als centres "un assessorament tècnic i previndre un seguiment rigorós per a redactar els informes necessaris per a ajudar l'evolució dels plans".

"La universitat ha de ser la institució més idònia per a esta tasca", considera l'entitat, que creu que s'ha de treballar "estretament" amb les comunitats educatives per a informar i debatre sobre els diferents aspectes de la normativa durant el primer any d'implantació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento