La diputada de Turisme, Pilar Moncho, ha animat els ciutadans i professionals a participar activament en la commemoració d'esta jornada i en el creixement del sector turístic "aportant compromís i qualitat a un dels actius claus de València".

La jornada englobarà totes les seues accions amb l'etiqueta "#turistaresponsable" i arrancarà amb una experiència gratuïta per a tots els públics, a les 12.00 hores en la plaça de l'Ajuntament de València, en la qual els visitants es traslladaran amb autobús fins al poal "#visitcomarquesvalència", recentment habilitat en La Marina.

Una vegada allí, els assistents coneixeran de primera mà l'oferta turística de les comarques, així com les principals claus que defineixen al "#turistaresponsable" i que València Turisme ha sintetitzat en un punt de lectura editat en valencià, castellà i anglés.

Ser un "turista responsable" suposa, segons les indicacions del Patronat de Turisme, "triar el transport adequat, fer ús d'allotjaments responsables, no malgastar energies, contribuir amb l'economia local, minimitzar la generació de residus, mostrar consideració cap a la població local, respectar la naturalesa i utilitzar les noves tecnologies de la informació per a contribuir a la sostenibilitat del turisme".

PASSEIG EN VELA I DEGUSTACIÓ GASTRONÒMICA A BORD

La visita es completarà amb un passeig en vela per la façana marítima de València amb degustació gastronòmica valenciana 'Del Tros al Plat'. València Turisme ha programat una segona experiència en horari de vesprada, a partir de les 18.00 hores en la Plaça de l'Ajuntament, que finalitzarà amb la posta de sol a bord.

A més, a propòsit del Dia Mundial del Turisme el Patronat ha remès un qüestionari dinàmic a entitats locals, mancomunitats, associacions de municipis i empreses, del que s'ha extret una agenda d'activitats i actes relacionats amb el turisme sostenible, que poden ser consultades en el blog de València Turisme.

La interacció amb el sector turístic inclou també una invitació de València Turisme, a través del seu perfil de Facebook, per a abordar i reflexionar sobre les múltiples opcions de turisme responsable.

Consulta aquí más noticias de València.