Comunitat Valenciana

El Consell Valencià de Col·legis d'Advocats reivindica la "dignificació" dels lletrats del torn d'ofici

  • VALÈNCIA, 22 (EUROPA PRESS)
Reunió en la qual es va constituir el nou Consell Assessor de Justícia Gratuïta
Reunió en la qual es va constituir el nou Consell Assessor de Justícia Gratuïta
COLEGIO ABOGADOS
Reunió en la qual es va constituir el nou Consell Assessor de Justícia Gratuïta

El Consell Valencià de Col·legis d'Advocats ha entrat a formar part del Consell Assessor de Justícia Gratuïta, òrgan la constitució del qual va aprofitar per a reivindicar la "dignificació" dels lletrats del torn d'ofici, segons ha informat l'entitat en un comunicat.

El Consell Assessor de Justícia Gratuïta naix com a conseqüència del Decret 17/2017, de 10 de febrer, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament d'assistència jurídica gratuïta.

El Consell Valencià de Col·legis d'Advocats ha passat a formar part d'este Consell Assessor a través de la representació del seu secretari tècnic, José Enrique Andújar. El consell està integrat a més per representants de la Conselleria de Justícia, el Consell Valencià de Procuradors, la Judicatura, el Cos de Lletrats de l'Administració de Justícia i Advocacia General de la Generalitat.

Una vegada resolta la formació del Consell, es va tractar en la reunió de constitució del balanç de la situació de l'assistència jurídica gratuïta a la Comunitat Valenciana en el període 2015-2017. El CVCA va exposar la necessitat de la "dignificació" d'este servici públic essencial a través de la "millora retributiva".

A més, es va fer una proposta de recomanacions per a "unificar" criteris relatius al contingut i al procediment del reconeixement del dret d'assistència jurídica gratuïta a la Comunitat Valenciana.

En la trobada es van tractar punts com el de determinar el protocol a seguir amb les persones que poden acabar fent un "abús" de la justícia gratuïta o el procediment a seguir davant la possible perduda d'este benefici davant una eventual millor fortuna dels sol·licitants.

A més, es va demanar el reconeixement de la necessitat de l'aplicació de les TIC en l'àmbit de l'assistència jurídica gratuïta. En este sentit, es va parlar, entre altres assumptes, de la necessitat de la simplificació de la documentació a presentar per la persona sol·licitant o la normalització de l'ús de l'expedient electrònic com a ferramenta alternativa per a presentar sol·licituds.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento