Comunitat Valenciana

La Unió de Periodistes condemna "coaccions" a mitjans per la situació produïda Catalunya

  • "En un moment tan delicat, la llibertat de premsa resulta especialment imprescindible", han explicat a través d'un comunicat.
  • "Hem vist com els cossos i forces de seguretat de l'Estat han entrat dins de redaccions" i persones que han dificultat el treball a peu de carrer.
  • "No podem romandre callats contra la vulneració del dret a informar, amb independència de la línia editorial o els criteris periodístics", declaren.
Un manifestante arrebata el micrófono a Hilario Pino en pleno directo.
Un manifestante arrebata el micrófono a Hilario Pino en pleno directo.
LA SEXTA
Un manifestante arrebata el micrófono a Hilario Pino en pleno directo.

La Unió de Periodistes Valencians, davant els fets que s'estan produint a Catalunya en els últims dies, ha condemnat les "coaccions" que estan patint alguns mitjans de comunicació i periodistes, alhora que ha subratllat que, "en un moment tan delicat, la llibertat de premsa resulta especialment imprescindible". El col·lectiu professional ha fet públic un comunicat en el qual, amb motiu de la convocatòria del referèndum de l'1-O, "i sense entrar en consideracions polítiques sobre la legalitat o la legitimitat de la convocatòria", subratlla, reclama que "es pare la campanya de coacció contra determinats professionals de la informació".

La Unió de Periodistes assenyala que sempre ha fet seu el lema 'Sense periodisme, no hi ha democràcia', una asseveració que suposa "considerar, entendre i defendre que la llibertat de premsa és un dels pilars fonamentals del sistema democràtic i que, sense mitjans lliures que puguen treballar sense pressions de cap tipus, no hi ha possibilitat d'una informació sense censura i, per tant, d'una societat democràtica de ciutadans conscients i informats". Per este motiu, "davant els fets que s'estan produint a Catalunya en els últims dies, la Unió de Periodistes Valencians condemna les coaccions i els atacs que estan patint alguns mitjans i companys de professió".

"No podem romandre callats"

"En els últims dies, -prossegueixen- hem vist com els cossos i forces de seguretat de l'Estat han entrat dins de redaccions, han obligat periodistes a identificar-se i, fins i tot, s'ha intentat condicionar els continguts que es poden o no publicar o emetre els mitjans; també hi ha hagut periodistes que han patit crits a peu de carrer que han dificultat el seu treball. És per açò que no podem romandre callats contra la vulneració del dret a informar, amb independència de la línia editorial o els criteris periodístics de cada diari, ràdio o televisió".

En la mateixa línia, apunten que "la defensa de la llibertat d'expressió i la llibertat de premsa, principis fonamentals en una societat plural i democràtica, arreplegats en la Declaració Universal dels Drets Humans, el Conveni Europeu dels Drets Humans, la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea i la Constitució Espanyola, ha sigut sempre una de les banderes de la Unió de Periodistes Valencians".

Per açò, conclouen, "demanem que es deixe als informadors fer el seu treball i garantir una societat formada i informada en un moment tan delicat en el qual, més que mai, la llibertat de premsa resulta imprescindible".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento