Comunitat Valenciana

Tardor pren nou rumb amb històries properes en el seu tercer disc, 'Patraix'

  • La banda valenciana Tardor publica el seu tercer disc d'estudi, 'Patraix', que marca un nou rumb de la formació amb un so "ric en matisos i lletres amb històries properes"·
LA BANDA VALENCIANA TARDOR
LA BANDA VALENCIANA TARDOR
TARDOR
LA BANDA VALENCIANA TARDOR

Tres anys després del llançament d''Una ciutat invisible', el grup presenta onze noves cançons que marquen també un punt d'inflexió i Patraix és el nom del barri de València que la formació ha triat com a títol i com a estrela polar en este "nou rumb", expliquen responsables de la producció.

'Patraix' apareix com "un lloc de la ciutat que guarda el secret de la vida pausada i agradable, on el temps avança a una altra velocitat, on la gent pareix tindre un vincle fort amb els seus carrers". Estes claus es filtren en un disc amb lletres més concretes i assertives que en anteriors treballs. Al mateix temps, Tardor ha baixat el volum de les guitarres per a instal·lar-se en un univers pop ric en matisos.

El grup ja havia mostrat algunes dosis de les seues intencions en els avançaments 'La llum incondicional' o 'Nevar a València', cançons que, juntament amb 'Vull que comprem una casa' o la mateixa 'Patraix' suposen un canvi de paradigma sonor i narratiu. Per al grup.

Patraix significa redescobrir l'origen, trobar els significats més profunds en les coses més properes. És, per tant, "un homenatge a València".

NOVES INCORPORACIONS

Per a portar endavant este projecte, la banda ha sumat noves veus a la formació clàssica, constituïda per Alexandre Martínez (veu i guitarra), Cesc Domènech (bateria), David García (guitarra) i Tono Hurtado (baix).

És el cas de Yeray Calvo, líder i compositor dels valencians Novembre Elèctric, que s'incorpora com a teclista i guitarrista a Tardor.

A més, al capdavant de la producció de Patraix ha estat Ricky Falkner, un dels productors més prestigiosos de l'Estat, que ha treballat amb músics com Love of lesbian, Quique González, Lori Meyers, Miss Caffeina o Iván Ferreiro, entre d'altres.

SEGELL PROPI

Tardor també ha donat amb 'Patraix' un pas més en la seua carrera professional: este serà el primer disc editat per Primavera d'Hivern, el segell discogràfic creat pels membres del grup, que des d'ara assumiran la gestió dels seus propis àlbums.

Així doncs, este àlbum es converteix en el projecte "més ambiciós" de la banda fins a hui i ha comptat amb el suport del seu públic, que es va bolcar amb la campanya de micromecenatge completada a l'estiu.

La primera fita en directe de la nova etapa serà dijous que ve 28 de setembre, quan el disc es presentarà en el Palau de la Música de València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento