El Consell prorroga un any el conveni que permet als jutges retardar desnonaments
El Consell prorroga un any el conveni que permet als jutges retardar desnonaments EUROPA PRESS

El ple del Consell ha acordat este divendres prorrogar un any més el conveni firmat en 2016 entre la Generalitat, el Consell General del Poder Judicial i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies que permet als jutges retardar els desnonaments i buscar solucions per als afectats sense recursos.

El document de col·laboració estableix que els jutges valencians podran aplicar una nova pròrroga d'un any de durada en aquells processos de desnonament "en els quals els afectats no disposen de recursos" mentre l'administració busca solucions per a cada cas "i evitar, així, que ningú a la Comunitat Valenciana es quede desemparat a conseqüència d'un procés judicial", segons ha informat el Consell.

Els destinataris del conveni són les persones en situació d'especial vulnerabilitat o exclusió social.

El conveni inclou un protocol d'actuació en aquells casos que, amb motiu d'un desnonament derivat d'un procediment d'execució hipotecària o per falta de pagament del lloguer, i quan l'autoritat judicial tinga coneixement d'una situació "d'especial vulnerabilitat o exclusió social", siga necessària la intervenció de la xarxa assistencial de la Generalitat.

En estos casos, el jutge comunicarà esta circumstància als servicis socials autonòmics o a l'ajuntament de la localitat on residisquen les persones afectades perquè reben ajuda i, si es compleixen els requisits, "puguen ser beneficiats per un programa de reallotjament d'afectats per execucions hipotecàries en el parc públic de vivendes de la Generalitat".

El conveni també arreplega la intervenció de la FVMP a fi que els ajuntaments valencians participen en l'intercanvi d'informació referida a l'estructura dels programes d'assistència social que cadascun dispose.

La Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques treballa perquè els servicis d'orientació jurídica de la Generalitat disposen "de tota la informació necessària per a transmetre-la als possibles afectats per una situació d'este tipus, així com els formularis per a sol·licitar ajuda".

També es compta amb la participació dels Col·legis d'Advocats i Procuradors perquè estos operadors jurídics coneguen que l'autoritat judicial compta amb una ferramenta processal per a pal·liar els dramàtics efectes d'un desnonament.

Consulta aquí más noticias de València.