Les Corts recolzen la taxa turística amb el suport de Compromís i Podem

Les Corts recolzen la taxa turística amb el suport de Compromís i Podem

Les Corts recolzen la taxa turística amb el suport de Compromís i Podem
Les Corts recolzen la taxa turística amb el suport de Compromís i Podem (FLICKR CORTS VALENCIANES)
Ampliar
  • La iniciativa va comptar amb el suport també de cinc diputats no adscrits, 4 ex-Cs i 1 ex-Podem, i amb l'abstenció de PSPV i Ciutadans i el rebuig del PP.
  • La proposta per a incloure el sistema SDDR de dipòsit devolució i tornada d'envasos va ser rebutjada en comptar solament amb els vots de Compromís i Podem.
  • També es va aprovar una proposta de resolució de Ciutadans per a revisar en els pressupostos de 2018 l'impost de successions i donacions, i el de patrimoni.

El ple del Debat de Política General va concloure en la matinada d'este divendres amb el suport de la Cambra a la implantació d'una taxa turística plantejada per Podem, que ha comptat amb el suport de Compromís i de cinc diputats no adscrits -els quatre ex de Cs i l'ex de Podem-, enfront de l'abstenció de PSPV i Ciutadans i el rebuig del PP.

Este impost va generar debat tant dins com fóra de l'hemicicle durant tota la jornada i sobre ell havia plantejades dos propostes oposades per part de Podem i del PP. La de Podem plantejava instar el Consell al fet que impulse un impost sobre l'activitat turística que contribuïsca a millorar els servicis als turistes i les infraestructures turístiques, el foment i desenvolupament del propi sector i l'impuls de bones pràctiques.

La del PP, per la seua banda, instava precisament al contrari, a "oposar-se clara i directament a la taxa turística", i va ser rebutjada en bloc al costat de la resta del miler de propostes dels 'populars', als quals la resta de grups van enlletgir haver presentat iniciatives "al pes" per boicotejar el debat.

Segons van confirmar fonts parlamentàries a Europa Press, els grups van estar treballant durant la jornada sobre la proposta de Podem per a aconseguir una iniciativa que generara un major suport, encara que finalment no va ser possible. El resultat final va mostrar la divisió de la càmera, amb 35 vots a favor, 29 en contra i 32 abstencions.

Una altra de les propostes que va suscitar interés va ser la plantejada, també per Podem en la qual es proposava instar el Consell a incloure el sistema SDDR de dipòsit, devolució i tornada d'envasos, que va ser rebutjada en comptar solament amb els vots de Compromís i Podem. També es va aprovar una proposta de resolució de Ciutadans per a revisar en els pressupostos de 2018 l'impost de successions i donacions, i el de patrimoni, gràcies al suport del PP i Podem.

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url https://www.20minutos.es/noticia/3135305/0/les-corts-recolzen-taxa-turistica-amb-suport-compromis-podem-labstencio-pspv/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios