Comunitat Valenciana

Podem demana una Agència Valenciana de Cooperació amb polítiques pròpies coordinades amb globals

  • El diputat de Podem-Podem David Torres ha defès este dijous en les Corts la creació d'una Agència Valenciana de Cooperació amb polítiques pròpies en coordinació amb polítiques globals: "No podem ser sucursal d'organismes multilaterals que fracassen", ha postil·lat.

Torres s'ha pronunciat així durant la seua intervenció en el Debat de Política de la Comunitat, en el qual ha presentat propostes en dos sectors "fonamentals": la cooperació i el turisme.

Respecte al primer eix, Torres ha lamentat que la cooperació "ha estat castigada per la crisi, per les retallades i per la imatge que ha deixat l'exconseller Rafael Blasco -actualment a la presó- i mereix una aposta decidida i revertir el maltractament que li va causar el PP".

Per açò, ha advocat per crear una Agència Valenciana de Cooperació "amb polítiques pròpies en coordinació amb polítiques globals". "S'ha d'impulsar un model -ha afegit- en arranjament a les relacions històriques i territorials i coordinades amb polítiques globals per a atendre les nostres necessitats", ha dit.

També ha reclamat que puge el 0,7% destinat a la cooperació "de forma progressiva" i que es reforce el sector per a avançar en la professionalització.

Pel que fa al turisme, ha reclamat l'engegada de la Llei de Turisme i Oci de la Comunitat que es porta "esperant" dos anys. "El turisme -ha afegit- continua creixent però falta la regularització d'alguns temes com els apartaments turístics, abordar la precarietat de contractes o la degradació d'alguns servicis". "Demanem i esperem el suport de la cambra per a avançar", ha postil·lat.

La diputada del PSPV Clara Tirado ha afirmat que la seua formació recolzarà estes iniciatives "pràcticament íntegrament". "Compartim més convergències que divergències i recolzem incrementar la quantitat destinada al programa de cooperació internacional al desenvolupament i la creació de l'Agència", ha asseverat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento