Comunitat Valenciana

El Consell obri una investigació per a aclarir les causes de l'incendi de la Ciutat de la Justícia

  • La Generalitat Valenciana analitzarà el treball de l'empresa contractada per a prestar el servei de manteniment dels sistemes de seguretat.
  • El TSJCV ha declarat inhàbil el dia 11 "per raons de força major" per a dur a terme les labors de neteja i ventilació.
  • L’incident ha afectat als jutjats de Primera Instància i Instrucció núm. 1, 2, 3 i 4, situats en la segona planta de l'edifici.
Incendio en la Ciudad de la Justicia
Incendio en la Ciudad de la Justicia
BOMBEROS VALENCIA
Incendio en la Ciudad de la Justicia

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha anunciat la creació d'una investigació interna i reservada sobre el treball de l'empresa contractada per la Generalitat per a prestar el servei de manteniment dels sistemes de seguretat de la Ciutat de la Justícia que aclarisca les circumstàncies de l'incendi registrat aquest diumenge i que ha obligat a tancar aquest dilluns les instal·lacions.

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha declarat inhàbil el dia 11 "per raons de força major" per a dur a terme les labors de neteja i ventilació de tot l'edifici després de l'incendi, que ha afectat als jutjats de Primera Instància i Instrucció núm. 1, 2, 3 i 4, situats en la segona planta de l'edifici.

Sobre aquest tema, Bravo, després de visitar aquest diumenge les dependències judicials de la capital valenciana, ha explicat que serà "una prioritat absoluta" la labor de neteja i reconstrucció tan aviat com es duga a terme la valoració dels danys. "Anem a declarar la situació d'emergència per a poder actuar directament i a la major rapidesa possible per a dur a terme les labors de reparació dels jutjats afectats i tornar a la normalitat com més prompte millor", ha afirmat.

En aquest sentit, i fins que se sàpiga el contingut de l'informe que està realitzant el Cos Municipal de Bombers de València sobre les causes del sinistre, la consellera ha assegurat que la Generalitat i el TSJ treballen "en total coordinació" perquè els jutjats afectats pel foc recuperen la normalitat "el més ràpidament possible".

Per açò, aquest dilluns se celebrarà una reunió entre la consellera Gabriela Bravo, la presidenta del TSJ, Pilar de l'Oliva i el degà dels jutges de València, Pedro Viguer.

La conselleria va sol·licitar al TSJ que es declare inhàbil aquest dilluns, 11 de setembre i que se suspenga l'activitat processal i jurídica en la Ciutat de la Justícia de València durant 24 hores. Així, es considerarà aquest dilluns com si fóra un dia festiu, per la qual cosa els jutjats de guàrdia funcionaran amb total normalitat en la Ciutat de la Justícia.

Elements tòxics

El foc es va originar en el jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3, i va afectar a altres tres òrgans unipersonals, i una bona part del material calcinat contenia plàstics que podrien haver emès elements tòxics.

Per açò, els tècnics de la Conselleria de Justícia han aconsellat el tancament d'un dia per a netejar i ventilar adequadament i assegurar-se que no existeix cap tipus de risc per a la salut dels funcionaris, operadors jurídics i usuaris en general de la Ciutat de la Justícia, a més d'evitar les molèsties que la forta olor deixada per l'incendi pot provocar, segons ha explicat la Generalitat.

"No ens anem a arriscar a tenir un altre problema, aquesta vegada de salut, si milers de persones que usen aquestes instal·lacions estan vuit hores en un ambient on puguen haver-hi elements tòxics", ha assenyalat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento