Comunitat Valenciana

El Consell destina 150.000 euros a les universitats públiques per a activitats en matèria d'igualtat en la diversitat

  • El Govern valencià destinarà un total de 150.000 euros a les universitats públiques de la Comunitat Valenciana per al foment d'activitats en matèria d'igualtat en la diversitat.

El ple del Consell ha aprovat este divendres els cinc convenis de col·laboració entre la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i les universitats públiques, que són els primers que es firmen amb este objectiu.

Sobre este tema, la vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, ha destacat que és la primera vegada que la Generalitat subscriu acords d'este tipus amb les universitats públiques.

En concret, s'han subscrit convenis de col·laboració amb la Universitat Jaume I de Castelló i la Universitat Miguel Hernández d'Elx, amb un finançament de 20.000 euros cadascuna; amb la Universitat d'Alacant i amb la Universitat Politècnica de València el finançament de les activitats ascendix a un import total de 30.000 per a cadascuna d'elles; finalment, el conveni amb la Universitat de Valéncia- Estudi General tindrà un finançament de 50.000 euros.

A través d'estos convenis, les universitats engegaran actuacions encaminades a fomentar i impulsar la igualtat en la diversitat amb unitats i programes d'atenció a la diversitat afectiva i sexual, ètnic i cultural, religiosa i familiar entre els membres de la comunitat universitària, així com activitats de formació i sensibilització, congressos, cursos i seminaris relacionats amb la diversitat.

Així mateix, es realitzarà un protocol d'acompanyament per a garantir el dret a la identitat de gènere, l'expressió de gènere i la intersexualitat dels membres de la comunitat universitària. Finalment, les universitats realitzaran estudis d'investigació sobre la diversitat afectiu-sexual, ètnic-cultural, religiosa i familiar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento