Comunitat Valenciana

Puig reitera que la Comunitat és una nacionalitat "històrica" i no veu "productiu" entrar en un debat nominalista

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha reiterat este dimecres que la Comunitat Valenciana és una "nacionalitat històrica" i no creu productiu entrar en un "debat nominalista" en ser preguntat per les declaracions del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que ha assegurat que a més d'Espanya, que és una nació "no solament un Estat", en termes històrics també tindrien esta consideració "almenys" Catalunya, País Basc i Galícia.
XIMO PUIG
XIMO PUIG
EUROPA PRESS
XIMO PUIG

Puig ha realitzat estes declaracions davant els mitjans abans d'iniciar la seua visita per les 'bodeguetes' que, amb motiu de les Festes de la Mare de Déu de Gràcia, organitzen els mitjans de comunicació a Vila-real (Castelló).

Així, el 'president' ha assenyalat que la Comunitat Valenciana és una nacionalitat històrica no perquè no ho diu ell, sinó perquè "ho diu l'Estatut d'Autonomia, que és la norma bàsica del funcionament de la nostra comunitat". Per tant -ha apuntat- "entrar en un debat nominalista no crec que que siga productiu".

No obstant açò, el cap del Consell ha subratllat que "més enllà d'això, és evident que a Espanya s'ha configurat un estat autonòmic que nosaltres pensem que ha de caminar cap a un estat federal, en el qual es garantisca la igualtat dels ciutadans i la singularitat dels territoris, i evidentment això es pot combinar perfectament en un estat compost com és el nostre".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento