Un total de 1.510 persones troben ocupació a través de València Activa

  • Gràcies a l'Agència de Col·locació València Activa, que ja compta amb 4.554 inscrits, s'ha contractat un total de 101 persones.
  • El consistori destaca iniciatives com Barris per l'Ocupació o el Programa d'Inserció Sociolaboral per a Dones en Situació d'Exclusió Social.
  • D'eixa xifra, 889 s'han realitzat de forma directa, segons dades relatives als primers vuit mesos de l'any.
Un total de 1.510 persones troben ocupació a través de València Activa
Un total de 1.510 persones troben ocupació a través de València Activa
Ajuntament de València

València Activa, la marca que aglutina tota l'oferta en matèria d'ocupació, emprenedoria i formació de l'Ajuntament de València, ha aconseguit que 1.510 persones hagen trobat treball en la ciutat en 2017, 889 d'elles de forma directa, segons ha informat el consistori en un comunicat. Segons ha destacat el consistori, la incorporació en el món laboral d'un de cada tres usuaris d'este servici municipal -un total de 4.554- "ha sigut possible gràcies a iniciatives com Barris per l'Ocupació, Agència d'Ocupació València Activa o els plans d'ocupació social i altres projectes desenvolupats en el marc d'una política activa d'ocupació".

"Estes xifres, pertanyents als primers vuit mesos de l'any, posen de manifest el compromís i l'aposta de l'Ajuntament de València per a millorar l'ocupabilitat dels ciutadans i augmentar les seues oportunitats laborals", ha subratllat este dimarts la regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, qui ha assegurat que el patiment de la ciutadania relacionat amb l'atur és "competència del govern municipal".

Barris per l'ocupació

Segons ha recordat Gómez, un d'estos principals projectes, Barris per l'Ocupació, "naix de la necessitat d'aproximar els servicis de València Activa a la ciutadania". En les vuit oficines amb les quals compta este programa s'han atès més de 1.065 persones aturades, de les quals 459 han sigut derivades a ofertes d'ocupació, amb un índex d'inserció del 21%, la qual cosa es tradueix en 173 contractes.

En estos mesos, els centres han gestionat un total de 1.215 ofertes de treball. Així mateix, a través de la tasca realitzada per l'Agència de Col·locació València Activa, que ja compta amb 4.554 inscrits, s'ha contractat un total de 101 persones. D'altra banda, el programa jove #Anem! ha permès contractar quasi 500 joves per a treballar durant un any en l'Ajuntament de València: d'una banda, 232 joves amb qualificació (programa EMCUJU) s'han incorporat a principis d'agost, mentre 202 joves sense qualificació (programa EMPUJU) ho han fet a mitjan mes. La regidora ha recalcat la importància d'este programa d'accions d'ocupació jove, "un programa de contractacions nou que ofereix la possibilitat de formar-se i adquirir experiència concorde a la seua formació a més de 500 joves".

Pel que fa al compromís social de València Activa per fomentar l'ocupació entre col·lectius específics, Sandra Gómez ha destacat que per al programa 'Coaching educatiu per a l'ocupació' s'ha contractat tres psicòlegs i altres cinc per al Programa d'Atenció Integral a Dones Víctimes de Violència de Gènere, Fills/es i Familiars que conviuen amb elles. A més, amb el Programa d'Inserció Sociolaboral per a Dones en Situació d'Exclusió Social s'han produït un total de 26 insercions.

A més, dins de l'àmbit dels plans d'igualtat en empreses, s'ha contractat dos tècnics, i en el Pla d'Orientació, Formació i Inserció Laboral per a Dones Víctimes de Violència de Gènere (INTEGREM) hi ha hagut 15 insercions laborals i tres tècnics contractats. A açò cal sumar el Pla d'Orientació, Formació i Inserció per a Persones amb Diversitat Funcional, que ha aconseguit 39 insercions laborals.

Ocupació social

Així mateix, en els plans d'ocupació social s'inclou el projecte Agrosolidaris, en el qual tres dones han sigut formades per a crear i gestionar la seua pròpia cooperativa d'agricultura ecològica. També s'han dut a terme projectes europeus impulsats des de l'entitat que pretenen fomentar les relacions amb organismes internacionals i promoure l'ocupació. En el cas d'Eurodisea s'ha registrat una contractació, cinc en el cas de Jump at School i un en el CEPAE.

En referència a altres projectes, els tallers d'ocupació desenvolupats pel Servici d'Ocupació i Emprenedoria de l'Ajuntament, finançats pel SERVEF, han permès realitzar 62 contractacions. A açò se sumen els huit agents d'ocupació i desenvolupament local contractats pel Servici d'Ocupació i Emprenedoria de l'Ajuntament. Respecte als centres especials d'ocupació, centres en els quals treballen persones amb diversitat funcional, s'han produït sis contractes temporals realitzats enguany per Fent de Tot.

Existeixen a més altres contractacions indirectes. A través dels cursos orientats a millorar l'ocupabilitat de col·lectius específics, realitzats per 126 persones amb diversitat funcional, es van aconseguir 35 insercions. A més, 168 dones víctimes de violència de gènere (incloent fills/as i familiars que conviuen amb elles) i 142 dones en risc d'exclusió social han sigut ateses i formades en orientació laboral amb itineraris personalitzats, de les quals 12 han sigut inserides en el mercat laboral.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento