Comunitat Valenciana

Foment licita la redacció del nou estudi informatiu del tram d'alta velocitat entre València i Castelló

  • El Ministeri de Foment, segons publica este dilluns el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), ha licitat la redacció del nou estudi informatiu de línia d'alta velocitat entre València i Castelló, tal com va anunciar el ministre, Íñigo de la Serna, a Castelló el passat 5 de juliol.
Tren AVE en una imatge d'arxiu
Tren AVE en una imatge d'arxiu
EUROPA PRESS
Tren AVE en una imatge d'arxiu

En eixa data va traslladar l'aposta del Ministeri per la implantació de doble plataforma en el tram del Corredor Mediterrani comprès entre València i Castelló, segons ha informat el Ministeri en un comunicat.

El contracte, que té un pressupost de licitació de 655.154,50 euros (IVA inclòs) i un termini d'execució total de 24 mesos, s'emmarca en el Pla d'Infraestructures, Transport i Vivenda (PITVI 2012-2024) i comprèn la redacció de l'estudi informatiu, així com el suport a la realització dels tràmits d'informació pública i d'audiència previstos en la legislació vigent.

L'estudi serà objecte de la corresponent avaluació d'impacte ambiental. Per a la seua elaboració, el nou estudi informatiu partirà dels estudis previs disponibles que seran degudament completats i actualitzats als nous requisits tècnics i normatius.

L'objectiu és la redacció d'un estudi que definisca les diferentsopcions de traçat que poden plantejar-se per a una connexióferroviària d'alta velocitat entre València i Castelló, un tram d'uns62 quilòmetres de longitud, a fi de seleccionar l'opció òptima.

NOVA PLATAFORMA

Es tracta de definir una nova plataforma de doble via addicional a la ja existent, en la qual s'estan desenvolupant en l'actualitat les obres per a la implantació del tercer carril. El traçat connectarà al sud amb el final del futur túnel passant nord-sud de València, acabant pel nord en l'estació de Castelló.

La nova infraestructura permetrà segregar els trànsits d'altavelocitat de la resta de trànsits que discorren pel tram -Rodalies, Regionals i Mercaderies-, "incrementant la capacitat de la infraestructura i permetent la millora general de les condicions d'explotació".

El pressupost orientatiu de construcció d'esta actuació ascendix a uns 1.170 milions d'euros. Esta actuació, juntament amb la construcció del túnel passant a València, aconseguirà reduir el temps de viatge entre Barcelona i València a dos hores, des de Barcelona fins a Alacant a tres hores i fins a Castelló a una hora i 35 minuts, "permetent així servicis competitius per als trens de mercaderies, més eficients i àgils, en incorporar un nou traçat", segons ha indicat Foment.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento