Comunitat Valenciana

Elx demanarà explicacions per la formiga trobada en la vitrina de la Dama d'Elx

  • Un visitant del Museu Arqueològic Nacional va gravar un vídeo que va fer esclatar les crítiques en el qual es podia veure una formiga sobre l'estàtua.
  • L'Ajuntament d'Elx reclama una explicació al Ministeri de Cultura i al Museu Arqueològic Nacional sobre les mesures de seguretat de la peça.
  • La regidora de Cultura d'Elx assegura que han complit amb totes les condicions de seguretat imposades en 2006.
Dama de Elche
Dama de Elche
ARCHIVO
Dama de Elche

La regidora de Cultura en l'Ajuntament d'Elx (Alacant), Patrícia Macià, ha anunciat que exigiran explicacions al Ministeri de Cultura i al Museu Arqueològic Nacional (MAN) per l'aparició d'una formiga a l'interior de la vitrina que protegeix a la Dama d'Elx.

L'aparició de la formiga es va tornar viral en les xarxes socials aquest dilluns a través d'un vídeo gravat per un visitant. Sobre aquest tema, Macià ha explicat que se cercarà "saber, més que res, què ha passat" i si és "normal que passen aquestes coses, perquè potser ha passat més d'una vegada i són qüestions que se solucionen ràpid".

En aqueix sentit, ha subratllat que les vitrines estan dotades d'un sistema de microperforació per a garantir que entre l'aire i que "existisquen condicions d'equilibri entre la vitrina i la sala. Condicions d'humitat i perquè la peça respire".

"La vitrina que teníem ací quan va venir la Dama tenia aqueixes perforacions i podria ser que a través d'una haja entrat la formiga, però són qüestions que, com no sabem què ha passat, anem a demanar explicacions", ha asseverat. "Ens han de dir com lleven la formiga, si és necessari llevar la vitrina o netejar o quin és el protocol a seguir", ha agregat.

Condicions de seguretat

Macià ha recalcat que aqueix tipus de condicions de seguretat van ser les que es van exigir en 2006 per a l'exposició temporal de mig any, de la qual es compleixen 10 anys aquest 2007 i que va ser visitada per 400.000 persones en la ciutat on va ser descoberta la Dama d'Elx.

"Quan va vindre se'ns van demanar cent mil mesures de seguretat que complirem", ha indicat, per a agregar que "no serà per qüestions de seguretat que la Dama no vinga a la seua ciutat, perquè la peça va vindre i se’n va anar exactament igual, sense cap arrapada i perfectament assegurada".

En aqueix sentit, ha sostingut que se segueix treballant per a aconseguir el retorn de la Dama a Elx i que hi ha una reunió prevista per a avançar en açò per a finals d'enguany. Així, ha recordat que des del Museu Arqueològic Nacional es va obrir la possibilitat, encara que a partir de finals de 2018, ja que el museu madrileny celebra una efemèride i la Dama és la peça principal. "És una qüestió de voluntat política", ha comentat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento