Comunitat Valenciana

El PSPV veu "ridícul" que el PPCV plantege la possibilitat de les famílies de denunciar el plurilingüisme en la UE

  • El portaveu del PSPV en les Corts, Manolo Mata, ha denunciat este dilluns "l'espectacle i el ridícul que va a tornar fer-nos passar el PPCV davant Europa" després d'anunciar l'eurodiputat Esteban González-Pons i la presidenta del partit, Isabel Bonig, la possibilitat que les famílies valencianes denuncien el Decret de Plurilingüisme davant la Comissió de Peticions de la UE.

En este sentit, Mata ha qualificat de "sorprenent" que un polític "aparentment cosmopolita i amb suposat coneixement de les institucions públiques" com González-Pons siga capaç de voler denunciar l'ús i el foment de les llengües minoritàries "davant un parlament que protegix precisament les llengües minoritàries, el seu aprenentatge i la seua presència", ha apuntat en un comunicat.

"Créiem que havien quedat arrere els anys foscos en els quals la Comunitat Valenciana feia el ridícul davant la UE com quan se'ns sancionava per la política urbanística del PP, per l'ocultació del dèficit, pels diners destinats a col·legis que mai es va saber on va acabar o per la gestió de les empreses públiques, però lamentablement pareix que el PPCV vol seguir afonant la nostra reputació a Europa", ha lamentat el solcialista.

Al seu juí, "en la resta de la UE és impensable recórrer davant la justícia una normativa que pretén única i exclusivament garantir als xiquets l'aprenentatge de tres idiomes i la protecció de les nostres llengües oficials".

Així, ha posat en valor l'aposta per les diferents llengües en zones com la flamenca o la valona a Bèlgica, a més d'en els països nòrdics "on al costat de les seues llengües oficials tenen un clar domini de l'anglés o del francés" i ha recordat que "no hi ha cap país desenvolupat on s'hagen donat tantes possibilitats d'elecció a les famílies i, en canvi, s'hagen presentat tantes queixes per a oferir als més xiquets el perfecte coneixement del castellà, del valencià i de l'anglés".

PARTIDISME I SECTARISME

"Recórrer este decret és no voler forjar un futur ple de possibilitats als nostres fills", ha insistit el dirigent socialista, per a qui "el PP no pot seguir utilitzant les famílies jugant amb l'educació d'una forma tan partidista i sectària".

Per açò, ha demanat a les famílies "no caure en la trampa del PP" i ha lamentat que s'estiguen utilitzant les diputacions i altres entitats menors per a combatre jurídicament els drets dels xiquets.

"Anem a treballar perquè els xiquets que ara comencen infantil i que són als quals van destinats els nous programes tinguen garantit un futur potent i en igualtat de condicions que els de altres països fomentant l'aprenentatge de les tres llengües", ha postil·lat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento