Comunitat Valenciana

Jutgessa del cas Cooperació rebutja els recursos contra la resolució per la qual va processar Blasco i 20 persones més

  • La titular del Jutjat d'Instrucció 21 de València, que s'encarrega de l'anomenat cas Cooperació, ha desestimant els recursos de reforma interposats contra la interlocutòria per la qual va processar l'exconseller de Solidaritat 'popular' Rafael Blasco i altres 20 persones per presumptes irregularitats en la concessió de subvencions a diferents a ONG i en la construcció d'un hospital a Haití.
Blasco eixint del TSJCV
Blasco eixint del TSJCV
EUROPA PRESS
Blasco eixint del TSJCV

En una interlocutòria datada el 19 de juliol, la jutgessa assenyala que hi ha indicis per a jutjar els investigats per prevaricació, suborn, associació il·lícita, malversació, encobriment, frau de subvencions, blanqueig i falsedat documental. Els encausats van presentar també recurs d'apel·lació, que haurà de resoldre l'Audiència Provincial, informa el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

En concret, la resolució de la jutgessa Nieves Molina desestima els recursos presentats per sis persones, entre elles l'empresari Augusto Tauroni i la seua dona. Respecte a estes al·legacions, la jutgessa sosté que "del text de tots dos recursos no s'aprecien motius per a la reforma de la resolució impugnada, que va a ser mantinguda pels seus propis fonaments".

Afig que, "sense perjuí de la presumpció d'innocència que empara a tots dos recurrents, en principi els fets investigats poden ser constitutius de delicte, existint indicis suficients en la causa per a entendre que tots dos han tingut participació en els mateixos".

En el cas de Tauroni, apunta que l'ordre de processament "narra de forma detallada els fets en els quals va tindre participació i els elements indiciàris, sense que en l'escrit de recurs s'haja qüestionat la seua veracitat". La jutgessa agrega que no pot estimar la manifestacions exposades pel recurrent consistents a entendre que els fets pels quals està complint condemna i els investigats en la present causa són els mateixos.

Respecte a la dona de l'empresari, precisa que la continuació del procediment contra ella "gens té a veure amb la seua condició d'esposa del senyor Tauroni" i li recorda que en la causa s'exposa que va adquirir al costat del seu marit dos apartaments a Miami "utilitzant els diners defraudats de les subvencions, apareixent indicis suficients per a entendre que coneixia l'origen il·lícit dels diners".

Els recursos es van presentar contra la resolució per la qual el Jutjat nombre 21 va concloure la instrucció i va dictar interlocutòria de procediment abreujat en dos peces separades del cas Cooperació -les 2 i 3- en les quals s'investigava 21 persones per presumptes irregularitats en la concessió de subvencions a ONG i en la construcció d'un hospital a Haití.

Entre els processaments, a més de l'exconseller Blasco, es troba l'anterior cúpula de la Conselleria d'Immigració: el que va ser cap d'àrea de Solidaritat, Marc Llinares; l'exsecretària general, Tina Sanjuán; l'exdirector general, José María Felip, l'empresari César Augusto Tauroni i el seu germà Arturo, a més d'una funcionària de la Generalitat, treballadors de les empreses de Tauroni, persones vinculades a les mercantils que van emetre factures falses i responsables d'avaluar i puntuar els projectes solidaris que concorrien a les convocatòries per a l'obtenció de subvencions.

"CAPS" DEL "GRUP CRIMINAL"

En eixa resolució, la instructora va concloure que és "evident" el concert entre l'exconseller Blasco, l'excap d'àrea Llinares i l'empresari César Augusto Tauroni, els qui exercien com a "directors o caps" del "grup criminal" per a poder "organitzar l'entramat necessari a fi d'obtindre beneficis, repartint-se de forma il·lícita els fons públics".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento