Comunitat Valenciana

Intersindical Salut demana a Conselleria que presente una denúncia paral·lela a la del professional agredit

  • Intersindical valenciana demana a la Conselleria de Sanitat que acompanye al professional agredit en la tramitació de la denúncia i que a més, com a organització agredida, presente la seua pròpia denúncia paral·lelament a la del sanitari, segons han assenyalat en un comunicat.

Sobre este tema, recorda que, segons l'informe d'agressions a Professionals Sanitaris elaborat per la Conselleria de Sanitat, del total de 306 agressions a professionals sanitaris durant l'any 2016, tan sols 37 van ser denunciades, la qual cosa suposa un 12% del total.

En este sentit, constata "l'escàs" nombre de denúncies efectuades en relació al total de conductes violentes registrades, la qual cosa suposa "en la majoria dels casos la impunitat dels agressors".

Intersindical Salut considera que este reduït nombre de denúncies està motivat "per la falta d'implicació de l'administració en la formalització dels denúncies", atés que ara és el propi professional agredit qui ha de formalitzar la denúncia davant l'autoritat "pel seu compte, fora de la jornada laboral i amb els seus propis mitjans".

Per açò, ha demanat a Conselleria que adopte "un paper més actiu" i en concret davant "la indefensió" que patixen els professionals que presten l'atenció sanitària a domicili ja que en estos casos l'agressió es produïx en la pròpia llar de l'agressor on el professional "es troba totalment privat dels sistemes de seguretat i de la col·laboració dels companys de treball", la qual cosa genera "un estat de pànic" al professional que ha de desplaçar-se.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento