Comunitat Valenciana

Bonig aconsella als centres que demanen ordres per escrit per a evitar responsabilitats si apliquen el plurilingüisme

  • La portaveu del PP en les Corts Valencianes, Isabel Bonig, ha afirmat este dijous que el Govern valencià duu a terme "una insubmissió en tota regla" en seguir aplicant el decret de plurilingüisme que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana va suspendre cautelarment, per la qual cosa ha recomanat als professors i directors de centres educatius que demanen a la Conselleria d'Educació instruccions per escrit per a evitar incórrer "en responsabilitat patrimonial i personal".
Isabel Bonig en imatge d'arxiu
Isabel Bonig en imatge d'arxiu
PP
Isabel Bonig en imatge d'arxiu

Bonig s'ha manifestat en estos termes en el parlament valencià, després de mantindre una reunió amb el portaveu del PP en el Congrés, Rafael Hernando, el consell de direcció del Grup Parlamentari Popular en la Cambra baixa i els diputats 'populars' en les Corts, en la qual han abordat qüestions com el decret de plurilingüisme o de concerts.

Segons el parer de la parlamentària, que ha demanat el cessament immediat del responsable d'Educació, Vicent Marzà, i la compareixença urgent en la diputació permanent de les Corts del president de la Generalitat, Ximo Puig, el conseller "vulnera la llei" en aplicar el decret suspès de forma cautelar pel TSJCV i ha plantejat que puguen incórrer en responsabilitat patrimonial o personal els qui no acaten i executen la sentència.

"Algú ha de dir-los als directors quins responsabilitats assumixen si no seguixen les ordres i les decisions dels tribunals", ha destacat Bonig, qui ha recomanat als directors i professors de centres educatius que demanen per escrit a la Conselleria les instruccions a seguir "per a evitar responsabilitats" en cas que qualsevol entitat decidira denunciar l'aplicació del decret malgrat la seua suspensió.

"LIMB JURÍDIC"

"Ningú va a anar contra els professors sempre que acaten eixes instruccions", ha agregat la 'popular', qui considera que la Generalitat "està ficant als directors i a la inspecció educativa en un limb jurídic". A més, ha apuntat que el propi Marzà "entra en un terreny molt perillós", ja que "pot caure en un delicte de desobediència" si aplica el decret, ha subratllat.

"Si no executa la sentència i no l'acata, hi haurà responsabilitats i no solament contra Marzà sinó contra tots aquells que no l'acaten", ha dit, i ha al·ludit al cas de Catalunya i a la possibilitat que s'exigisquen responsabilitats per l'organització del referèndum.

Bonig ha reiterat que esta situació genera una "gran inseguretat" en el professorat, "que no sap què projecte lingüístic aplicar", i també "estrés" entre els pares d'alumnes "que no van matricular als seus fills en un institut perquè se'ls va retirar el concert o pel projecte lingüístic".

La 'popular' ha criticat a més que davant esta situació el 'president' Puig estiga "més ocupat a veure el resultat del diumenge" -en referència a les primàries en el si del PSPV- i la vicepresidenta, Mónica Oltra, "estiga de viatge" -en al·lusió a la seua visita a Gaza la setmana passada-.

"AVENTURA D'ENGINYERIA SOCIAL"

Respecte al plurilingüisme i els concerts educatius, Rafael Hernando ha assegurat que des del Congrés el PP farà "enfront de qualsevol aventura d'enginyeria social" que es duga a terme "des del radicalisme per a imposar un model sectari".

En este sentit, ha anunciat que els 'populars' presentaran una proposició no de llei en la Cambra baixa per a defendre l'article 27 de la Constitució sobre el dret d'elecció de centre dels pares.

"L'estabilitat legislativa en Educació hauria de ser important per al Govern de perdedors de la Comunitat Valenciana", ha destacat el diputat, a qui li agradaria que "en el parlament valencià, els que van perdre també tingueren clar que cal dialogar amb els qui van guanyar les eleccions i arribar a acords amb el grup majoritari".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento