Comunitat Valenciana

Localitzen un artefacte de la II Guerra Mundial a dos milles de Tabarca i a 29 metres de profunditat

  • El Grup Especial d'Activitats Subaqüàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil d'Alacant ha localitzat un artefacte explosiu, possiblement una càrrega de profunditat de la II Guerra Mundial, a dos milles de l'illa de Tabarca, que havia sigut albirada prèviament per uns bussejadors recreatius.
Un agent del GEAS assenyala a la supueta càrrega de profunditat
Un agent del GEAS assenyala a la supueta càrrega de profunditat
GUARDIA CIVIL
Un agent del GEAS assenyala a la supueta càrrega de profunditat

Segons ha informat la Comandància, els bussejadors del GEAS, després de diverses hores d'immersió per a localitzar l'artefacte, van prendre diverses fotografies amb la finalitat d'identificar-lo.

La càrrega es troba a 29 metres de profunditat i, després de diverses comprovacions amb el Servici GEDEX de la Guàrdia Civil, es va arribar a la conclusió que podia ser una càrrega de profunditat utilitzada a la fi de la II Guerra Mundial.

Mentre s'espera la seua desactivació per part de l'Armada Espanyola, s'ha fitat la zona on es troba amb la finalitat d'evitar possibles accidents o manipulacions, per la qual cosa s'ha decretat la prohibició de pas amb vaixell o busseig en eixa àrea.

Per a açò, un Patruller del Servici Marítim, i les càmeres de llarga distància del Servici SIVE, vigilen les 24 hores, fins a l'arribada de l'Armada. L'artefacte es troba a més de dos milles de les platges de Tabarca de manera que no existix cap risc per als visitants de l'illa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento