Comunitat Valenciana

'Joves amb Ximo' llancen un manifest i un vídeo en suport a Puig i la seua "revolució generacional" impulsada en el PSPV

  • VALÈNCIA, 10 (EUROPA PRESS)
Joves amb Ximo presenten un manifest en suport a l'actual secretari general
Joves amb Ximo presenten un manifest en suport a l'actual secretari general
EUROPA PRESS
Joves amb Ximo presenten un manifest en suport a l'actual secretari general

El moviment de Joves Socialistes del País Valencià 'Joves amb Ximo' ha llançat un manifest i un vídeo en suport a la candidatura de Ximo Puig per a revalidar la Secretaria General del PSPV que ja ha aconseguit unes 600 adhesions, entorn del 50% del cens de Joves Socialistes, amb l'objectiu de posar en valor la "revolució generacional" que va permetre el 'president' tant dins del partit com en les institucions governades pels socialistes.

Així ho ha explicat en roda de premsa el secretari general de Joves Socialistes, José Muñoz, que ha destacat que el Congrés Federal de 2012 primer i els resultats electorals en 2015 després Ximo Puig van permetre "l'apoderament" dels joves i que estos no anaren considerats "un element decoratiu".

Tant a nivell orgànic com a institucional, ha prosseguit, l'actual secretari general ha apostat per una "revolució generacional" i també per la integració de sensibilitats i de generacions en el projecte del PSPV. A més, ha posat en valor diferents mesures del Consell dirigides a joves com els plans GenT o T'Avalem. Ara, ha arribat el moment, ha agregat Muñoz, de "retornar-li eixe suport que Ximo ens ha brindat".

Segons ha incidit, este procés de primàries -que culminarà el diumenge 16 amb la jornada de votació- és "fonamental" perquè hi ha dos opcions, la primera d'elles "involucionar i no continuar el procés de canvi iniciat en 2012 i consolidat en 2015" i la segona, "enfortir-ho" per a tornar a governar en 2019.

Preguntat sobre eixa involució i si la derrota de Puig suposaria un debilitament del projecte socialista de cara a les pròximes eleccions autonòmiques, ha assenyalat que sí perquè si este no guanya "va a provocar que la figura de secretari general i de president siga més feble" i "dir el contrari és fer paranys al solitari".

NECESSITAT D'UN "SECRETARI GENERAL PRESIDENT"

José Muñoz ha remarcat que en un govern de coalició PSPV-Compromís es necessita "un secretari general president, capaç de prendre decisions" i ha posat com a exemple que el lògic és que en temes fonamentals si Puig negocia amb la resta de partits que sustenten el Govern valencià hauria de tindre capacitat de decisió i no haver de sotmetre eixos acords a anàlisis posteriors amb el secretari general.

Ha indicat que es parla dels interessos de partit i els interessos de país com a qüestions diferents quan "el que ens interessa com a partit és l'interés per al país" perquè es governa per a aconseguir transformacions socials: "El que pense que en el partit aconseguir la Secretaria General és l'estació d'arribada, s'està equivocant, l'estació d'arribada són les institucions".

Per tot açò, i amb un compromís "inequívoc i ferm" de suport a Ximo Puig, seguiran arreplegant adhesions al manifest, difondran a través de xarxes socials el vídeo i barregen la possibilitat d'organitzar un acte en esta última setmana de campanya, encara que subjecte a la disponibilitat d'agenda del 'president'.

En el manifest oferixen nou raons per les quals recolzen la candidatura 'L'Esquerra en marxa', entre les quals figuren eixa revolució general així com la capacitat de Puig d'haver "recompost un partit fracturat i unir totes les sensibilitats", per la seua tasca de govern dialogant i perquè "ha defès un relat autònom per al poble valencià" amb la reivindicació del finançament que li correspon, amb un projecte "nítidament valencianista, d'esquerres, autònom i federal".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento