Comunitat Valenciana

El Teatre Escalante obrirà la seua pròxima temporada en el Palau de Les Arts

  • VALÈNCIA, 21 (EUROPA PRESS)
Josep Policarpo, Davide Livermore i la diputada Rosa Pérez Garijo
Josep Policarpo, Davide Livermore i la diputada Rosa Pérez Garijo
ESCALANTE
Josep Policarpo, Davide Livermore i la diputada Rosa Pérez Garijo

El Teatre Escalante, dependent de la Diputació de València, obrirà la seua temporada 2017-2018 en el Palau de Les Arts Reina Sofia, en concret en el mes d'octubre amb 'Arturo i Clementina' de Titiritrán Teatro, un muntatge Premi Especial FETEN 2016 per la "sensibilitat a abordar el tema de la violència psicològica i per la seua posada en escena teatre-musical a sis mans", han anunciat des de l'entitat cultural.

D'esta forma, el Teatre Martín i Soler del coliseu acollirà la programació de l'Escalante de l'11 d'octubre fins al 21 de desembre. L'oferta teatral gestionada per la Diputació de València afrontarà així una nova temporada fora de l'edifici del Teatre Escalante, tancat des que fa mesos es van detectar problemes estructurals que van obligar a traslladar la major part de l'activitat al Teatre el Musical (TEM). Per a la pròxima temporada, serà el Palau de Les Arts l'espai que acollirà l'Escalante durant el primer trimestre.

El director d'este teatre Escalante, Josep Policarpo, ha subratllat, a través d'un comunicat, que l'actual col·laboració amb Les Arts va més enllà de la cessió de l'espai: "La música és protagonista en major o menor grau de tots els espectacles que presentem el Palau i l'espectador la podrà gaudir en les millors condicions". El conveni de col·laboració per a l'inici de la temporada suposa alhora "el respecte per la línia artística de cada projecte artístic però també la voluntat d'enriquir-nos mútuament".

Les Arts albergarà també altres muntatges amb música en directe. L'adaptació de Teatro Gorokada del clàssic d'H. Melville 'Moby Dick', i la reposició de la producció de l'Escalante 'L'home invisible', de La Pavana amb text de Rodolf Sirera a partir de l'obra d'H.G.Wells.

Des de la corporació provincial, la diputada de Teatres, Memòria Històrica i Inclusió Social, Rosa Pérez Garijo, ha agraït "de tot cor" la col·laboració de Les Arts i de manera especial al seu intendent Davide Livermore i al seu equip "per haver-nos obert les portes de la seua casa per a iniciar la nova temporada".

La primera experiència de l'Escalante en Les Arts durant el mes de març de 2017 va ser "exquisida des del punt de vista artístic i tècnic, i un exemple de col·laboració pública que ara, gràcies al diàleg i a la voluntat d'arribar a acords, s'estendrà fins a finals d'any", ha recordat.

Esta cooperació entre entitats públiques, destaca la diputada, "redunda en benefici del sector de les arts escèniques, del públic i de la ciutadania, que podrà seguir gaudint de l'oferta cultural d'un projecte de qualitat. En el seu moment em vaig comprometre a garantir la seua viabilitat i amb este acord es complix part d'eixe compromís. El meu reconeixement més sincer a tots els que ho han fet possible. Llarga vida a l'Escalante!".

Per la seua banda, l'intendent de Les Arts, Davide Livermore, ha asseverat que "rebre al Teatre Escalante, un emblema de la ciutat de València, és un honor i un exemple del necessària que és la cooperació entre institucions per a crear un teixit cultural que permeta millorar la vida de la ciutadania". "Teatres joves i veterans, grans i xiquets, perseguim d'igual manera arribar a la població i ser punts de trobada i d'intercanvi d'idees".

L'intendent es mostra especialment satisfet que siga el Teatre Martín i Soler el que aculla la programació de l'Escalante "ja que és la seu del nostre projecte educatiu per a joves artistes, el Centre Plácido Domingo, lloc de reunió i reflexió".

Davant la decisió final de Patrimoni sobre la possible rehabilitació de l'edifici del Teatre Escalante, reforma que tardaria uns anys, la programació del segon trimestre i successius, carregada de propostes molt variades, es desenvoluparà en un espai encara per determinar. El centre contempla diferents alternatives per a situar la seua seu estable, una cosa que donarà a conéixer pròximament el diputat Pepe Ruiz, competent en esta matèria. En este nou espai l'Escalante estrenarà les seues noves produccions creades per OtraDanza, que presentarà al gener 'Pi', i el Pont Flotant que posarà en escena al març 'Les 7 diferències'.

MÉS DE 30.000 ESPECTADORS

El Teatre Escalante s'acomiada fins al pròxim octubre "amb les expectatives complides" de la seua temporada 2016/2017, que han pogut gaudir 30.840 espectadors, amb la realització dels seus 22 espectacles programats. D'ells, 3 van ser per a públic infantil i donat el seu èxit va caldre penjar el cartell "d'entrades esgotades"; 11 destinats als espectadors de Primària; 6 dirigits a Secundària i Batxillerat; i 4 muntatges emmarcats dins del cicle Memòria Històrica amb el qual l'Escalante va obrir per primera vegada les seues portes al públic adult, detalla el centre.

En total, s'han realitzat 166 funcions de les quals 129 van ser escolars i van tindre un cent per cent d'ocupació i la resta, 37, familiars. Satisfacció també de la resposta que han tingut els diferents cursos oferits en la nova etapa de l'Escola Escalante, que esta temporada han cursat més d'un centenar d'alumnes dels quals 68 tenien entre 5 i 17 anys.

Com destaca el seu director Andrés Poveda, "hem superat totes les expectatives ja que tant pares com a alumnes hem quedat satisfets amb el treball realitzat".

En l'aposta de Josep Policarpo pel teatre inclusiu, han tingut també "molt bon acolliment" els cursos destinats a dones en risc d'exclusió social, amb algun grau de discapacitat psíquica i víctimes de la violència masclista. En ells han participat 23 dones de 25 a 60 anys. "Ha sigut un aprenentatge molt enriquidor per a tots", assenyala Poveda, qui anuncia que a l'octubre s'intentarà obrir un grup per a xiquets amb diversitat funcional psíquica.

Èxit també, destaquen, en els tallers per als professionals del sector, una altra de les apostes del director de l'Escalante, impartits per figures de la talla de Jordi Casanovas, Carol López, Pedro Casablanc o el recent Premi Max Jokin Oregui, que van albergar 34 alumnes entre 24 i 56 anys. Finalment, 7 alumnes de 21 a 25 anys van cursar 3er d'Art Dramàtic, el muntatge final del qual de carrera, El Elefante Blanco, s'estrena hui mateix en la Sala Inestable sota la direcció de Manuel Maestro.

"Enguany ha sigut un curs de canvis. Diputació i Josep Policarpo van fer una aposta interessant i valenta i a nosaltres ens venia de gust molt eixe repte. Estem molt agraïts per que tant ells com els alumnes i familiars hagen depositat la seua confiança en esta escola tan arrelada dins del panorama cultural de València", conclou Poveda.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento