Comunitat Valenciana

Ramón-Llin (PP):"Crespo em digué que pareixia socialista per insistir a posar una querella" davant mala gestió

  • La regidora del grup popular en l'Ajuntament de València María Ángeles Ramón-Llin, qui també va ser membre del consell d'administració d'Emarsa des de 2007, ha afirmat que l'aleshores president de l'entitat pública Enrique Crespo li va arribar a dir que "pareixia socialista" per insistir a posar una querella després de detectar-se presumptes irregularitats en la gestió.
Ramón-Llin atenent als mitjans de comunicació en imatge d'arxiu
Ramón-Llin atenent als mitjans de comunicació en imatge d'arxiu
Europa Press
Ramón-Llin atenent als mitjans de comunicació en imatge d'arxiu

Ramón-Llin s'ha pronunciat així en la seua declaració en qualitat de testimoni en el juí per la peça principal del cas Emarsa, procediment en el qual s'ha investigat un presumpte desfalc d'al voltant de 25 milions d'euros en la gestió de la depuradora de Pinedo.

La testimoni, exregidora del Cicle Integral de l'Aigua, ha explicat davant el tribunal que l'ambient en l'empresa pública era de "cordialitat" i de "confiança" fins que a partir de 2009 comencen a rebre moltes crítiques i a qüestionar-se alguns temes. Prèviament, tant Crespo -exalcalde de Manises (PP) i exvicepresident de la Diputació de València- com l'exgerent Esteban Cuesta al·ludien a una falta de finançament en la mercantil, ha dit.

Ramón-Llin, qui ha aclarit que als membres del consell no se'ls informava dels preus dels llots ni de proveïdors, ha indicat que fins el 2009 entenien que tot funcionava perquè l'Epsar seguia finançant Emarsa: "Amb la meua experiència en l'Ajuntament i en tots els casos que conec, mai es procedix al pagament d'una subvenció ni d'un conveni si no s'han complit amb les obligacions", ha asseverat.

Amb el pas del temps, davant la mala gestió de la mercantil, la testimoni ha afirmat que s'ho va comunicar a l'aleshores alcaldessa de València Rita Barberá i també en una reunió a l'aleshores conseller de Medi ambient Juan Cotino. "Vaig anar al despatx de Cotino a explicar-li el que jo veia que succeïa", ha postil·lat.

Al febrer de 2010, ha prosseguit l'edil, va haver-hi una nova reunió en la qual Crespo va informar que hi havia algunes "excepcions" detectades en l'empresa pública però va assegurar que eren "coses insignificants i que s'estaven resolent". "També se'ns va dir, en esta reunió o al març, que el deute s'havia reduït d'una forma molt important".

Amb tot, es va generar una situació de "desconfiança general per moltes raons". Així, es va informar de la presentació d'una querella i l'edil, qui ha reconegut haver rebut regals en Nadal, va insistir que es presentara. "Jo insistia en la presentació d'una querella perquè a més s'havia acordat així en el consell -d'administració- i el president em va dir fora d'acta que pareixia socialista", ha reproduït.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento