Comunitat Valenciana

8 xefs es reuniran al voltant dels fogons a la Vall d'Uixó per a enaltir el patrimoni gastronòmic

  • La Diputació de Castelló tornarà a reunir huit xefs al voltant dels fogons per a enaltir el ric i variat patrimoni gastronòmic que té la província. Serà el 20 de juliol quan el restaurant 'La Gruta', situat en el Paratge de Sant Josep de la Vall d'Uixó, obrirà les seues portes per a acollir una nova edició de '8 xefs, 8 plats'.
Ndp La Diputació Enaltirà El Patrimoni Gastronòmic Provincial En Una Nova
Ndp La Diputació Enaltirà El Patrimoni Gastronòmic Provincial En Una Nova
DIPUTACIÓN DE CASTELLÓN
Ndp La Diputació Enaltirà El Patrimoni Gastronòmic Provincial En Una Nova

Esta iniciativa culinària està impulsada pel Govern provincial a través de 'Castelló, Ruta de Sabor' per a divulgar la cuina i els productes autòctons de Castelló, la qual ja ha penjat el cartell de no hi ha bitllets amb les 200 places oferides ja reservades, segons ha informat la institució provincial en un comunicat.

Pablo Roig, diputat responsable de la marca ideada per a reforçar i promocionar l'excel·lència de la gastronomia provincial i el treball dels productors locals, ha sigut l'encarregat este matí de presentar una nova convocatòria que "igual que en ocasions anteriors, ens permetrà posar en el plat de cada comensal el millor del millor rebost del Mediterrani".

"La nostra cuina és un recurs de primer nivell per a atraure riquesa i generar oportunitats econòmiques i laborals en l'interior de la província i tenim el compromís que qui ens visita assaborisca el millor d'esta terra única de mar i muntanya", ha afegit.

Per a açò, la Diputació ha involucrat una edició més a una plèiade de xefs castellonencs "a l'altura del nostre patrimoni gastronòmic i que demostraran com la cuina castellonenca, des de la tradicional fins a la més innovadora, és un excel·lent reclam turístic". Així, la cita comptarà amb la presència de Jesús Gor, xef del mateix restaurant que exercirà d'amfitrió.

CUINERS PARTICIPANTS

Al costat d'ell, l'equip de cuiners que configuraran l'efímer menú que només podrà degustar-se eixa nit quedarà configurat per Modesto Fabregat (Arbequina, Castelló), Fernando Molina (La Cuina de Fernando, Castelló), Javier Simón (Hotel Martín el Humano, Sogorb), Balbina Cano (Casa Rabitas, Nules), Asier Pomeres (El Vasco, Vila-real), Emilio Miralles (Al d'Emilio, Vila-real) i Carlos Gutiérrez (Casa Roque, Morella). Com a sumellier, estaran presents David Remolar, Ana García Latorre, José Vicente Martínez i Vicente Martínez.

Com en les edicions anteriors, cada convocatòria de '8 xefs, 8 plats' compta amb un xef infiltrat i en esta ocasió "se sumarà a esta excel·lent alineació una estrela Michelín i l'escollit millor xef de l'any en 2016". És el cas del xef de Benicarló, Raúl Resino, "qui des del seu restaurant projecta els ingredients del millor rebost del Mediterrani a tot el que li visita", ha subratllat Roig.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento