Comunitat Valenciana

CSI·F exigix tancar les unitats de la presó de Picassent amb interns perillosos després "d'amenaces d'un pres gihadista"

  • La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI·F) ha demanat per escrit a Institucions Penitenciàries el tancament de tots els departaments que allotgen interns perills en el centre penitenciari Antonio Asunción de Picassent (València), "almenys fins que es produïsca la total reforma dels mateixos".
Vista exterior de la presó de Picassent
Vista exterior de la presó de Picassent
EUROPA PRESS
Vista exterior de la presó de Picassent

El sindicat ha realitzat esta petició després d'un incident este passat dimecres en la presó de Picassent on "un pres gihadista va haver de ser reduït per funcionaris després de les amenaces i intents d'agressió a un educador".

En un comunicat, CSI·F ha denunciat així la falta de mesures de seguretat i espais adequats en el centre penitenciari valencià, ja que ha assegurat que "el reclús, de constitució corpulenta, va reclamar estar confinat en millors condicions".

"En no acceptar l'educador al qual es va dirigir la seua petició, va començar a amenaçar-lo i va tractar d'agredir-lo, per la qual cosa va haver de ser reduït per altres funcionaris de presons", ha detallat.

La central ha alertat que este incident "se suma als ocorreguts en els últims anys en els diferents departaments de règim tancat". Sobre este tema, ha recordat que el passat 29 de maig la Secretaria d'Institucions Penitenciàries va publicar una ordre de servici que redistribuïx els grups i l'assignació de la productivitat en els mòduls de règim tancat.

UN DELS CENTRES AMB MAJOR NOMBRE DE PLACES

En l'escrit remès a Institucions, CSI·F assenyala que "en virtut d'esta ordre, el CP Antoni Asunción Hernández de València ha sigut inclòs com un dels centres amb major nombre de places per a albergar interns de la màxima perillositat".

Açò es produïx, segons el sindicat, "en un context d'incidents per l'alt grau de perillositat dels interns allí destinats i pel lamentable estat dels departaments on estan reclosos".

El sindicat denuncia a més que "les obres realitzades no han eliminat les deficiències de seguretat" i apunta que el Defensor del Poble, en un expedient datat l'11 de maig, "corrobora les deficients instal·lacions d'este departament".

Per tot açò, CSI·F urgix Institucions Penitenciàries "al tancament dels mòduls especials fins que els doten de les mesures de seguretat i espais adequats perquè els empleats públics puguen exercir la seua tasca".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento